Zoeken...
TOP
Boeken Reviews

Wij zijn de wereld

Hoe ziet de wereld eruit aan het einde van de eenentwintigste eeuw? In het prachtige boek ‘Wij zijn de wereld‘ probeert bestsellerauteur Jostein Gaarder de wereld te begrijpen. In een persoonlijke brief aan zijn kleinkinderen zet hij zijn levensfilosofie uiteen en laat hij zien dat het stellen van de juiste vragen van levensbelang zijn voor onze toekomst.

Wat vind jij belangrijk in het leven?

Jostein Gaarder deelt zijn zorgen over het voortbestaan van de aarde. Hij vraagt zijn kleinkinderen hoe onze planeet eruit ziet aan het einde van de eenentwintigste eeuw. Rennen er nog steeds gnoes en antilopen ronde op de Afrikaanse savanne? Zal al het ijs op Groenland smelten?

Wij zijn de wereld bevat goed vertelde anekdotes over het ontstaan van het leven met af en toe een lastige vraag. Jostein Gaarder blikt terug op zijn leven en denkt na over de toekomst. Je leest een persoonlijk verslag dat verschillende onderwerpen behandelt zoals natuur, duurzaamheid, relaties, liefde en de dood. De bijzonder scherpzinnige vragen zetten je aan het denken. Ze dagen je uit om in de spiegel te kijken en op jezelf te reflecteren. Wil je het beste voor je medemensen? Of voor de komende generaties?

Kom in actie voor onze planeet

Wij zijn de wereld is een wake-upcall om niet te vergeten hoe geweldig en wonderlijk het bestaan is. We moeten de strijd aangaan om de aarde te beschermen. Maar Jostein Gaarder heeft ook een belangrijke boodschap voor zijn kleinkinderen: luister naar jezelf en benut je talenten. Er zijn ontzettend veel goede redenen om voor een betere wereld te vechten en om in een betere wereld te geloven.

Koop Wij zijn de wereld bij je lokale boekhandel of online via Bol.com

Wij zijn de wereld
Jostein Gaarder
Uitgeverij De Fontein
EAN 9789026161612 
september 2022
€ 17,99

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit