Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen

Wedden Dat Je Het Kan?

Niets zo gezellig als op de lange donkere middagen en avonden gezellig een heleboel spelletjes te spelen. Een feest dat altijd slaagt, is toch wel een spelletjesavond. Als je zin hebt om een avond alleen maar te lachen dan is het spel Wedden Dat Je Het Kan? een must. Het doel van dit spel is om het meeste geld bij elkaar te spelen. Dit doe je door te wedden of anderen hun opdracht kunnen uitvoeren of niet. Je verdient ook geld door zelf een opdracht goed uit te voeren. Wedden Dat Je Het Kan? is een aanwinst voor je spelletjesavond en leuk voor tijdens een verjaardag, borrelavond of familie-uitje.

Inhoud van het spel

In de vierkante speldoos zitten de volgende onderdelen:

  • speelbord
  • 300 kaarten (144 actieve opdrachten, 12 wedkaarten)
  • 200 briefjes speelgeld
  • 3 zandlopers
  • 6 pionnen
  • 1 dobbelsteen
  • blocnote
  • spelregels

Lees ook: Buiten spelen met Les Papattes

Laat de dobbelsteen maar rollen

Met de duidelijke handleiding heb je het spel in een mum van tijd opgebouwd en ben je klaar om te beginnen. Iedere speler krijgt een ja en nee kaart en 80 eenheden speelgeld. Iedereen kiest een pion en de jongste speler mag beginnen. Vervolgens zijn er een paar mogelijkheden, afhankelijk van het vak waar je op komt. Voer een actieve opdracht uit, zoals: Kan de speler op de grond gaan zitten en weer opstaan met een boek op zijn/haar hoofd, zonder dat het boek eraf valt? Kan de speler vijf blauwe voorwerpen vinden binnen één minuut? Kan de speler 20 keer opdrukken in 1 minuut? Je kunt erg lachen met dit spel.

Het kan ook zijn dat je een passieve opdracht moet uitvoeren. Bij deze opdrachten gaat het vooral om kennis, zoals: Kan de speler vijf beroemde schaatsers noemen? Kan de speler vier landnamen noemen die eindigen op LAND? Kan de speler 8 soorten keukengerei noemen? Het aantal kaartjes is groot, zodat je er wel een tijd mee door kunt gaan zonder dezelfde kaarten weer tegen te komen.

Wedden Dat Je Het Kan? is geschikt voor alle leeftijden. Sommige kaarten hebben een optionele junior opdracht. Spelers tussen de 8 en 12 jaar mogen deze opdracht doen in plaats van de gewone opdracht. Het zijn dezelfde opdrachten, maar dan iets eenvoudiger. Mijn jongens van zes en zeven vinden het spel overigens ook fantastisch om te spelen. We helpen dan wel even bij het lezen van de kaartjes, maar ze zijn super fanatiek bij de uitvoering van de opdrachten. Wedden Dat Je Het Kan? is een aanwinst voor je spellencollectie. Leuk om te geven én om te krijgen!

Bestel het spel Wedden Dat Je Het Kan? eenvoudig via Bol.com

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo