Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen

Les papattes

De zon brandt op de savanne, de rivier is niet ver weg en alle dieren hebben dorst. Kruip in de huid van een dorstig dier dat zin heeft in een spelletje en kom zo dicht mogelijk bij de rivier zonder te worden opgegeten door de krokodillen die zich daar verstoppen! Buiten spelen wordt leuker met Les Papattes, hét werpspel vol plezier en vermaak voor kinderen van alle leeftijden. Het spel bestaat uit papattes, dit zijn houten schijven met pootafdrukken. Het doel is om deze schijven zo dicht mogelijk bij de rivier te gooien en zo punten te scoren.

Pas op voor de krokodillen

Les Papattes bestaat uit meerdere spelrondes. Een ronde eindigt wanneer alle Papattes en bananen in het speelveld zijn. De spelopstelling heb je in een mum van tijd klaar om te spelen. De rivier maak je door een touw neer te leggen dat onderdeel is van het spel. Als je met vier spelers speelt dan neemt elke speler een set van vier papattes van hetzelfde dier (zebra, olifant, gazelle en leeuw) én een banaan. Vervolgens werp je om de beurt één Papatte van een afstand van circa zeven meter.

Als alle schijven zijn geworpen, komen de grappende apen met bananen in het spel. Met die bananen kun je je tegenspeler dwarsbomen door op hun dierenpoot te mikken. Dat vinden mijn jongens leuk. Ze doen goed hun best om te mikken op mijn schuiven. Hierna worden de punten geteld van deze ronde en gaan we door met de volgende ronde. De speler die als eerste 25 punten of meer scoort is de winnaar.

Een uitdagend kinderspel

Les Papattes is een ontzettend leuk spel voor jong en oud. Doordat je de werpafstand tot de rivier kunt verkleinen of vergroten, blijft het voor iedereen uitdagend om uit de handen van de krokodillen te blijven. Het spel is in het houten kistje met hengsels eenvoudig mee te nemen naar de speeltuin om de hoek, maar bijvoorbeeld ook naar het strand of de camping. Dit spelletje is ideaal om te spelen op gras of zand en gaat zonder twijfel mee op ons volgende familieweekend. Ik denk dat mijn jongens het leuk vinden om de opa’s en oma’s uit te dagen voor een spelletje.

Het leuke van Les Papattes vind ik dat iedereen mee kan doen. Daarnaast is het een duurzaam spel dat gemaakt is van hoogwaardig hout en jarenlang mee gaat. Niet voor niets is dit spel dan ook één van de winnaars van de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2022. Het spel is zorgvuldig getest, van goede kwaliteit en biedt optimaal speelplezier. Les Papattes is een aanrader voor de aankomende feestdagen!

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo