Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Buitenland / Reizen

Vakantie in de natuur bij Warredal

Hobbithuis Warredal

Ons dagelijks leven is druk en vol. We werken hard en dan is het fijn om af en toe die pauzeknop in te drukken. Met een constante stroom van informatie staan we continu op scherp. Vakantie is een ideale tijd om hier echt even van los te komen, om te genieten van het familieleven, offline en zonder schermen. Glamping Warredal in Belgisch Limburg beantwoordt aan deze behoefte. Hier kun je origineel en avontuurlijk overnachten in een cosy cabin of cosy house midden in de bossen vlakbij het Nationaal Park Hoge Kempen. In de magische en knusse stulpjes ga je comfortabel back to basic en voel je je één met de natuur. Of je nou met of zonder kinderen komt glampen, één ding is zeker: jij gaat hier genieten!

Een huisje als in een sprookje

Verstopt tussen de bomen staan boomhutten, tiny houses en cosy houses voor twee tot vijf personen. “Gaan we hier echt slapen?‘ Mijn kinderen zijn aangenaam verrast over het hobbithuisje. Ik ook, want ik heb altijd al in een sprookjesachtige setting willen slapen en nu komt deze kinderdroom uit. Het cosy house ligt tussen de bomen en onder de aarde en past perfect in de natuurlijke omgeving. Het huisje doet mij meteen denken aan de fantasiefilms The Lord of the Rings en The Hobbit. Als extraatje staat er een grote houtgestookte hottub. Het lijkt wel een grote kookpot, helemaal in thema.

Als we binnen stappen, worden we verrast door de warmte en gezelligheid van de binnenkant. Cosy house doet z’n naam eer aan. Kneuterige houten deurtjes, een snoezig keukentje, vrolijke kleurtjes, een compacte badkamer en gezellige houtkachel. Tot in elke hoek van het huis is het sfeervol ingericht. Voor de kinderen een prachtig inbouwbed en boven een knusse slaapruimte voor twee.

Even terug naar de basis

Verwacht geen wifi, die is er niet. Tijdens je verblijf ligt de nadruk op eenvoud, onthaasten, samen zijn en opladen. We gaan back to basic, maar wel op een comfortabele manier. Er is een kleine koelkast en een warme douche in het hobbithuisje, maar het hout voor de kachel en hottub moet je hakken bij de wood corner. Maar dat maakt ons verblijf juist extra bijzonder. Handdoeken, beddengoed en kookgerei hoef je niet mee te nemen, want dit is standaard aanwezig in elk verblijf. Hoewel we back to basic gaan, is ons verblijf toch voorzien van de nodige comfort. Ben je iets vergeten? Geen probleem, bij de receptie vind je een local shop met leuke, lekkere en handige spulletjes. Ook buiten zijn er automaten waar je 24 uur per dag terecht kunt voor een frisje, babydoekjes of marshmallows.

Ontdek de natuur rondom Warredal

Op Warredal kun je eindeloos door het bos banjeren, midgetgolfen, de kinderboerderij bezoeken, spelletjes spelen in de receptie, maar ook genieten bij het strandje. Je kunt fietsen huren en voor de echte durfals is er een uitdagend klimpark. De natuur rondom Glamping Warredal is prachtig. Je kunt hier eindeloos wandelen in bossen, over de heide en door de akkers. Warredal ligt pal naast het Nationaal Park Hoge Kempen met als toegangspoort het natuurgebied Bergerven. Vanaf de glamping starten wandelroutes en kun je direct op avontuur gaan. Met een beetje geluk kom je Galloway runderen en Konikpaarden tegen die vrij rondlopen en het natuurgebied begrazen.

Geen wifi, maar rust en ruimte. De eerste dag zonder beeldschermen was even wennen voor de kinderen, maar daarna kwam hun fantasie tot leven. Bij Warredal ontbreekt het aan prikkels. Je gaat even terug naar de basis, maar niet ver weg. De glamping ligt net buiten Maaseik, in België. Met een uurtje rijden vanaf Eindhoven ben je er zo. Wakker worden van dartelende eekhoorntjes en fluitende vogels, lange wandelingen maken, uren badderen in de hottub en ’s avonds lezen bij het licht van een petroleum lampje. Weg van de massa beseffen we dat we maar weinig nodig hebben. In het bos is iedere dag een nieuw avontuur. Vanaf Eindhoven is het ongeveer een uurtje rijden. Je bent er zo.

Lees ook over ons bezoek aan het Openluchtmuseum Bokrijk

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo