Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Beauty & Wellness / Reviews

Vetbevriezing met de Cryo Shaper

cryo shaper vetbevriezing

Tot 30% van je vetcellen zien verdwijnen als sneeuw voor de zon, wie wil dat nou niet? Er zijn heel wat discussies over dit onderwerp. Dat is misschien ook niet gek, want iedereen moet altijd even wennen aan nieuwe, onbekende dingen. Wim Hof werd ook voor van alles en nog wat uitgemaakt, terwijl ijsbaden alleen maar toenemen aan populariteit. Onderzoekers hebben ontdekt dat vetcellen sterker reageren op kou dan andere lichaamscellen. En dat ze met een lage temperatuur zelfs verdwijnen! Dit wordt cryolipolyse genoemd. Dit is geen methode om af te vallen, maar verwijdert vet op bepaalde gebieden, zoals de buik, billen, benen of love handles. Om meer te weten over cryolipolyse, én natuurlijk wil ik het zelf ook wel ervaren, maakte ik een afspraak bij Stein van Vida Vitaal. Cryolipolyse wordt ook wel hét alternatief voor liposuctie genoemd. Er komt namelijk geen operatie aan te pas. De nieuwste technologie op het gebied van Cryolipolyse is de Cryo Shaper en die staat in de praktijk in De Meern.

Hoe gaat het in zijn werk?

Definitief afrekenen met hardnekkige vetcellen klinkt mij als muziek in de oren. Ik eet voornamelijk gezond, probeer dagelijks voldoende te bewegen, maar blijf mij irriteren aan vetrolletjes op mijn buik en dijbenen. Het bevriezen van vet lijkt me een prima aanvulling op mijn gezonde leefstijl. Maar hoe gaat zo’n behandeling eigenlijk in zijn werk?

Vida Vitaal past vetcelbevriezing toe met geavanceerde apparatuur en volop persoonlijke aandacht. Tijdens de intake kijkt Stein van Vida Vitaal of mijn probleemgebieden geschikt zijn voor een behandeling met de Cryo Shaper. Zo is het bij een aantal medische condities, een zwangerschap of een te lage of een BMI-score van 32 of hoger medisch niet verantwoord om cryolipolyse uit te voeren. Als Stein mij vraagt welk gebied ik zou willen behandelen, kan ik niet kiezen. Mijn buik, love handles of toch mijn dijbenen? Hoeveel handles heb je? De Cryo Shaper kan met maar liefst vier handles tegelijkertijd behandelen. Zo kun je meerdere probleemgebieden in één behandeling aanpakken.

Lees ook: Een groene tuin maakt gezonder

Pijnloos en zonder verdoving

Voor of na de behandeling met de Cryo Shaper zijn er geen beperkingen. Na de vlotte intake kan ik meteen plaatsnemen op een comfortabele bank voor mijn eerste behandeling. Ik krijg zelfs een kussentje in mijn nek. Om mijn huid te beschermen tegen de kou van de Cryo Shaper, worden er membranen met speciale antivries gel aangebracht om je huid te beschermt de huid tegen reacties op de kou. Daarna brengt Stein de handles van het apparaat op mijn huid aan. De koppen zuigen de huid en onderhuidse vetlaag vast. Het is een licht trekkend gevoel. Het doet mij een beetje denken aan een stofzuiger. Pijn doet het zeker niet. Verdoving of pijnmedicatie is dan ook helemaal niet aan de orde.

De vetcellen worden eerst verwarmd om de doorbloeding te maximaliseren en daarna koelt het apparaat tot zo’n -6 graden. De behandeling duurt in totaal zo’n 45 minuten. De tijd vliegt, want terwijl de Cryo Shaper zijn werk doet, kijk ik lekker ontspannen een Netflix serie. Na de behandeling voelt mijn huid wat gevoelig en koud aan. Daarna zal je lichaam deze afvalstoffen, binnen vijf weken, op natuurlijke wijze (via het lymfestelsel en de lever) afvoeren, waardoor het vet definitief is verdwenen.

Is cryolipolyse gevaarlijk?

Als je op internet gaat zoeken lees je zowel positieve als negatieve ervaringen. Maar dat ligt misschien ook aan je (hoge) verwachtingen. Naast de behandeling blijft een gezonde leefstijl van belang, want de behandeling voorkomt niet de aanmaak van nieuwe vetcellen door ongezond eten. Bij de mogelijke risico’s heb ik eerlijk gezegd niet stil gestaan. Er wordt niet gesneden, geprikt of gespoten. Alleen je vetweefsel wordt sterk afgekoeld. Tja, ik ben ook een aantal keer zo een ijsbad in gesprongen. En dat heeft alleen maar positieve effecten op mij gehad. Van Stein van Vida Vitaal begrijp ik dat de kans op complicaties bij de cryolipolyse behandeling minimaal is. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je de behandeling laat uitvoeren door een ervaren specialist.

Geen hersteltijd na de behandeling

Na de behandeling is er geen hersteltijd. Direct na de behandeling mag je weer doen wat je van plan was; je kunt op de fiets naar huis, je kunt gaan sporten of aan het werk. Je kunt de behandeling makkelijk ‘even tussendoor’ laten doen. Wel raadt Stein mij aan om na de behandeling voldoende water te drinken. Direct na de behandeling zie je op mijn huid afdrukken van de handles van de cryo shaper, maar een paar uur later zijn deze alweer verdwenen.

Het resultaat

Heeft die behandeling nou echt z’n werk gedaan? Oftewel zie ik straks op mijn weegschaal ook echt een lager vetpercentage? En is de omtrek van mijn taille smaller geworden? Net als jij had ik deze vragen ook. Mijn lichaam heeft echter tijd nodig om de bevroren vetcellen te verwijderen. Dit duurt doorgaans vijf weken.

Op 21 april heb ik de vetbevriezing behandeling gehad. Ongeveer vijf weken later (22 mei 2023) is mijn vetpercentage 3,3% gedaald. De piek in onderstaande grafiek is het moment dat ik de behandeling heb gehad. Ik doe deze metingen thuis met de Inbody weegschaal. Of vetbevriezen écht werkt? Mijn resultaat zegt genoeg.

Wil je weten of cryolipolyse ook voor jou de oplossing is om van dat laatste randje vet af te komen?
Bij Vida Vitaal kun je vrijblijvend een afspraak inplannen.

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo