Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Beauty & Wellness / Reviews

TEI System: sporten terwijl je niets hoeft te doen

tei system

Iets te vroeg voor mijn afspraak sta ik bij Stein van Vida Vitaal voor de deur. Ik zie nog net het gezicht van een bekende de deur uit gaan. Vandaag staat er voor mij een kennismaking met TEI System op het programma. Deze behandeling is niet alleen inzetbaar voor figuurcorrectie, maar bijvoorbeeld ook voor het verminderen van cellulitis (heel welkom), versteviging van de huid (ook fijn!) of bij pijnklachten in spieren en gewrichten. Ik hoor je denken, hoe werkt dat dan precies? Lees gauw verder, want in deze blog vertel ik je over mijn ervaring met TEI System.

Wat is TEI System?

Maar eerst nog even, wat is TEI System nou precies? Dit apparaat combineert infrarood met elektrostimulatie die via speciale matten op je lichaam je vetcellen en spieren tegelijkertijd stimuleren. Door de infraroodwarmte worden vetcellen zachter en de vetten daarin vloeibaar. En de elektrostimulatie versterkt het bindweefsel, waardoor de huid er strakker uitziet en steviger aanvoelt. Dat klinkt als de ideale combi toch?

Een TEI behandeling wordt wel eens vergeleken met passief sporten. Je hoeft je namelijk niet in het zweet te werken op de crosstrainer of loopband. Je ligt tijdens de behandeling ontspannen op een behandelbank, terwijl je een muziekje luistert of Netflix kijkt. Niet alleen voor figuurcorrectie, maar ook voor (top)sporters die tijdens een blessure in shape willen blijven of juist extra snel willen revalideren zonder hun lichaam te hoeven belasten. 

Lees hier mijn eerdere blog over de TEI System behandeling

Een full body workout, maar dan net even anders

Staat de pijnbank al voor me klaar?‘ Grapje natuurlijk, Stein is net bezig met het insmeren van de matten. Het insmeren van de matten is nodig om de elektrostimulatie goed te laten werken, maar het is ook meteen verzorgend voor je huid. Ik besluit om voor een full body behandeling te gaan, waarna Stein de matten om mijn armen, buik, billen én benen bindt. TEI System kan deze verschillende zones tegelijk behandelen, maar per zone is een passende aanpak mogelijk, bijvoorbeeld een andere intensiviteit voor je benen dan voor je armen.

Dan zet Stein de TEI aan en voel ik de trillingen door mijn lijf gaan. Als eerste voel ik mijn armen die gaan trillen en tintelen. Pijn doet het zeker niet en het is ook geen vervelend gevoel. Het is alsof je schokjes krijgt. Wat ik heel fijn vind, is dat Stein met mij meekijkt om te zien hoe ik reageer op de trilling. ‘Je mag je grens opzoeken, maar je hoeft er niet overheen.‘ Zo zoeken we samen naar de juiste intensiteit van de behandeling. De intensiteit van het programma bij mijn armen heb ik liever wat lichter, terwijl ik de intensiteit bij mijn buik en benen juist verhoog. ‘Als je aan je boodschappenlijstje ligt te denken, dan kun je wel een tandje erbij.‘ Iedere behandeling is weer anders en is het belangrijk om naar je lijf te luisteren wat voor jou op dat moment de juist intensiteit is. Ook tijdens het programma kun je de intensiteit verhogen of verlagen.

Je hele lichaam wordt aangepakt met TEI System

TEI System biedt maar liefst 21 verschillende programma’s afhankelijk van je doelen en wensen. Ik start met een licht programma. Eerst maar eens uitproberen; dat opbouwen kan altijd nog. Het programma dat Stein mij aanbiedt, bestaat uit drie delen met ieder een andere aanpak. Zo geeft het eerste gedeelte een continue trilling, maar het tweede en derde blokje geeft schokjes bij interval. De totale behandeling duurt ongeveer 45 minuten, afhankelijk van het programma.

Vooral in de laatste behandelfase voel ik mijn lijf opwarmen op de plekken waar de matten zijn bevestigd. Het voelt alsof ik zweet. Ik lig nog steeds ontspannen, maar niet dat je in slaap zou kunnen vallen. Het gevoel is wel intens. Twee behandelingen per week zouden vergelijkbaar zijn met 3x 1,5 uur intensief sporten. Als de behandeling klaar is, voel ik vooral de spieren in mijn armen en benen. ‘Heb ik morgen spierpijn?‘ vraag ik aan Stein. Die kans zit er volgens hem dik in. Ik voel dat de TEI behandeling echt iets doet, maar ik ben heel benieuwd wat dit uiteindelijk is.

Wil jij graag kennismaken met de TEI voor slechts €33,- per behandeling?*
Maak dan snel een afspraak bij Vida Vitaal voor jouw eerste behandeling.
* Deze aanbiedingsprijs is van toepassing op de eerste drie behandelingen

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo