Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl

Nationale Groente- en Fruitdag

Jaarlijks, op 14 oktober, zetten we groenten en fruit van Nederlandse bodem in het zonnetje op de Nationale Groente- en Fruitdag. Nederland heeft een overvloed aan heerlijke groenten en fruit te bieden en daar kunnen we met z’n allen nog veel meer van eten. Want de gemiddelde consumptie van groenten en fruit blijft ver onder de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 200 gram fruit en 250 gram groenten. Bovendien is het eten van groenten en fruit een gezonde en duurzame keuze voor iedereen. 

Ga voor kleur Break

De Nederlandse eetcultuur laat nog altijd voldoende ruimte om volop aandacht te schenken aan een groente- en fruitrijke snackmomenten tijdens een ‘Ga voor Kleur Break’. Want groenten en fruit bieden volop mogelijkheden om te variëren met kleurrijke en gezonde tussendoortjes.  Het thema van 2021 was ‘Ga voor kleur Break’ met daarbij de slogan “Snack met groenten en fruit je middagdip eruit!”. Op een positieve en concrete manier stimuleert deze campagne om extra groenten en fruit te eten tijdens tussendoormomenten. Zo kom je gemakkelijker aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente en fruit.

Veggipedia heeft originele en kleurrijke snackrecepten laten ontwikkelen, zoals deze appelplakjes met notenboter, banaan, kaneel en hennepzaad. Deze appelplakjes zijn erg leuk als traktatie! Zo geef je kleur door aan je collega’s, kinderen of teamgenoten. De smaak van notenpasta, banaan, kaneel en appel gaan erg goed samen.

Doe mee en geef kleur door

Hoe meer gezonde keuzes we tegenkomen, hoe vaker we ervoor kiezen. Belangrijk is dus dat we onze omgeving kleuren met groenten en fruit. Het goede nieuws: als we naast onze avondmaaltijd en die ene appel tussendoor ook op andere momenten groenten en fruit eten, komen we heel snel aan de aanbevolen hoeveelheid.

Lees ook: Geen Wikipedia, maar Veggipedia

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo