Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Huis en tuin / Reviews

Verbouwing van onze badkamer

Nog iedere dag geniet ik van onze prachtige badkamer. Een paar maanden geleden hebben we onze badkamer verbouwd en veranderd in een heus wellness paradijs. Begrijp me niet verkeerd, want we hebben geen over de top luxe en grote badkamer, maar door de ruimte optimaal te benutten en gebruik te maken van mooi sanitair geeft onze kleine badkamer ons een ultiem gevoel van luxe. In deze blog vertel ik je hoe wij onze badkamerverbouwing hebben aangepakt.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het verbouwen van je badkamer doe je misschien maar één keer. Het is zo’n moment waarop je ‘m helemaal kunt inrichten zoals je zelf wilt. Maar ook hét moment om je badkamer te verduurzamen, bijvoorbeeld met waterbesparende kranen. We zijn gestart met het opdoen van inspiratie via Pinterest. Zo hebben we ons wensenlijstje voor de badkamer samengesteld. Wat moet onze badkamer echt hebben? En wat is leuk, maar niet per sé nodig? Is de huidige indeling goed of kan het anders? Wensen zijn er altijd, maar kun je wel een bad, douche, toilet en dubbele wastafel in je ruimte kwijt? En natuurlijk spelen de kosten van je badkamerverbouwing ook een belangrijke rol. Wij besloten om de ruimte optimaal te benutten. In plaats van een bad kozen wij voor een luxe douche-ervaring met een regendouche van GROHE.

Ultiem gevoel van luxe

Met een badkamerspecialist hebben we onze wensen besproken. Dit was heel prettig, omdat wij op nieuwe ideeën werden gebracht over de indeling. Zo werden wij geadviseerd om opbergruimte te creëren in de muur van het inbouwtoilet. Zelf waren we niet op dit idee gekomen! Op de wanden en de vloeren kozen we eenzelfde tegel in een natuurlijke tint en groot formaat. Zo’n grote tegel is niet voor niets een trend, omdat dit een ruimtelijke uitstraling geeft. Bijkomend voordeel vind ik dat deze tegels weinig voegen en naden hebben. Dat scheelt weer aanzienlijk veel werk met de schoonmaak van je badkamer. Om een luxe uitstraling te creëren in de badkamer kozen we voor een eiken badkamermeubel met mooie kranen.

Om kosten te besparen, deden we het sloopwerk zelf. Maar om lekkages of scheve tegelwanden te voorkomen, vonden wij het prettig om de verbouwing, het installatie- en tegelwerk door gediplomeerde en ervaren specialisten te laten doen. Hoe je het went of keert, het verbouwen van je huis is een behoorlijke investering. Maar de investering in de verbouwing van onze badkamer is het helemaal waard geweest. We kunnen weer járen vooruit met een prachtige badkamer. Na het plaatsen van wat sfeervolle accessoires en planten werd het tijd om te genieten! De verbouwing van onze badkamer verliep voorspoedig en we zijn verzekerd van een ruimte waarin we heerlijk tot rust kunnen komen.

Lees ook: Een eigen plek in huis

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo