Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Sport / Watersport

Supboard mee op vakantie

Wat is er leuker dan je eigen supboard meenemen op vakantie? Vorig jaar droomde ik hier al over. Ik zag mezelf al suppend over de Oostenrijkse meren gaan. Helaas waren de weersvoorspellingen zo bar slecht en de auto zo vol geladen dat het feest niet doorging. Afgelopen meivakantie twijfelde ik geen seconde: mijn supboard gaat mee naar Frankrijk.

Een opblaasbare supboard is makkelijk mee te nemen

Suppen is een laagdrempelige manier van bewegen. Je hebt niet veel nodig. Overal waar water is, kun je suppen. Een goed supboard is natuurlijk wel een vereiste. Een sup board kopen is zo gedaan, maar voor wat voor soort model ga je? Kies je voor een hardboard of opblaasbaar exemplaar? Er is ontzettend veel keuze. Ik koos voor een opblaasbaar board die stabiel is en daardoor perfect voor recreatief gebruik. Ook vond ik het belangrijk om de sup overal mee naar toe te kunnen nemen.

Mijn sup werd geleverd met een trolleyback op wieltjes. Super handig, want dat bespaart de moeite van het tillen van de sup, maar je kunt de sup ook als rugzak dragen en zelfs meenemen op de fiets. In die trolleyback passen ook alle accessoires zodat je je sup op die manier overal mee naar toe kunt nemen. Het oppompen van een supboard kun je handmatig doen of automatisch. Ik besloot een draadloze pomp te kopen waarmee ik mijn supboard in vijftien minuten gereed heb.

Een totaal andere beleving vanaf het water

Je hoeft echt niet ver weg om van suppen te genieten. Met mooi weer haal ik de sup altijd tevoorschijn tijdens familiefeestjes. Neefjes en nichtjes vinden het heerlijk om te suppen en te spelen in het water. Maar ik vond het wel heel bijzonder om mijn supboard mee te nemen op vakantie en op een andere manier te genieten van de omgeving. Zo nam ik mijn supboard mee naar de Pont du Gard, een Romeins aquaduct dat later is uitgebreid tot een brug. Dit indrukwekkende bouwwerk staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Nog mooier is om er onderdoor te suppen. Op het water beleef je de omgeving op een totaal andere manier. Ik ontdekte verlaten strandjes en grotten. Het water was kristalhelder en er zwommen grote vissen om mij heen. De natuur heeft zoveel moois te bieden.

Geschikt voor alle leeftijden

Suppen is geschikt voor alle leeftijden. Niet alleen ik beleef veel plezier op het water. Ook mijn kinderen vinden het leuk om te suppen. Nu gaan ze nog met mij mee en zitten ze voor mijn voeten op het supboard. Ik overweeg om voor hen een kids supboard te kopen als ze ietsje ouder zijn. Op mijn wensenlijstje staat nog sup kleding en mijn supboard zou ik nog kunnen uitbreiden met een zitje. Op die manier creëer je een soort kayak . Op die manier kunnen de kinderen een beetje achterover leunen en wat meer ontspannen zitten. Zo kun je hele tochten maken op de prachtige rivieren in Frankrijk, maar eigenlijk overal in de wereld. Waar water is, kun je suppen!

Lees ook: Suppen op de Vinkeveense plassen

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo