Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Producten / Reviews

Kleine puzzels vol emotie

puzzels vol emoties

Emoties staan centraal in ons leven, maar ze zijn verre van simpel. We zeggen te pas en te onpas: ‘Ik hoop dat alles goed gaat met je’. Maar wat bedoelen we er nu eigenlijk echt mee? De nieuwe puzzelserie van Bis Publishers met puzzels van 150 stukjes speelt in op mindfulness en het rustgevende effect van puzzelen. Iedere puzzel is gericht op een andere emotie en gaat vergezeld met een tekst die je helpt deze gevoelens te begrijpen. De titels van deze puzzels zijn hoop, geluk en sereniteit.

Hoop

Spreek je wensen uit, durf te dagdromen en sta optimistischer in het leven. Hoop betekent voor mij met vertrouwen en geloof naar de toekomst kijken. Je niet uit het veld laten slaan als het even tegenzit, maar met moed vooruit kijken. Hoop is vaak verbonden met de zon, die in veel culturen wordt vereerd. De zon wordt geassocieerd met toekomst, vernieuwing en warmte.

Bestel jouw kleine puzzel Op zoek naar hoop via Bol.com

Bestel jouw kleine puzzel Op zoek naar geluk via Bol.com

Geluk

Tevredenheid, welzijn en plezier – is dat geluk? Is geluk iets waar je naar moet streven? We zijn niet allemaal geboren met het positiviteitsgen, maar dat betekent niet dat je het erbij moet laten zitten. Geluk is maakbaar. Met oefeningen kun je gelukkiger in het leven staan. Dankbaarheid, aardig zijn en positief denken helpen bij het vergroten en laten voortduren van geluk. In veel culturen hangt geluk vooral samen met de band met je familie, de gemeenschap en de natuur. In de Chinese cultuur is geluk verbonden met de kleur rood. Als kind leerde ik ook symbolen associëren met geluk zoals een hoefijzer of klavertje vier.

Sereniteit

Vredigheid, rust en kalmte. Sereniteit betekent voor mij balans en een ontspannen gevoel. Ik voel me bijvoorbeeld sereen als ik in de natuur ben. Of ik nou met mijn laarzen midden in het weiland sta of of een boswandeling maak, het geeft me altijd een goed gevoel en verbetert altijd mijn gemoedstoestand.

Bestel jouw kleine puzzel Op zoek naar sereniteit via Bol.com

Puzzelen is een leuke manier om eens wat extra aandacht aan emoties te besteden. Het maken van puzzels geeft me een goed gevoel en daarnaast ook voldoening als het is gelukt om een lastige puzzel te leggen. Bovendien is het een therapeutische training voor de hersenen. Vaak puzzel ik met de kinderen, terwijl we gezellig een praatje maken, maar deze kleine puzzels maakte ik alleen. Zo had ik nog meer aandacht voor mijn gedachten tijdens het puzzelen.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo