Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Fitness / Producten / Reviews / Sport

Roeitrainer Blade Aqua M-1

Als je begint met sporten, heb je enorm veel keuze. Het is misschien even zoeken naar een manier van bewegen die goed aansluit op jouw doelstellingen. En behalve dat is het ook belangrijk dat je het leuk vindt om te doen. Je kunt bijvoorbeeld cardio doen om een betere conditie te krijgen of krachttraining om sterker te worden, maar je kunt beide manieren van trainen ook combineren. Eén van die manieren is roeien.

Roeien is hot

In mijn studententijd was roeien al hot. Ook vandaag de dag zie je roeiapparaten regelmatig voorbij komen in reclames en ook in de sportschool hebben roeiapparaten een prominente plek. Met roeien zet je je hele lichaam aan het werk. Bij het afzetten, worden eerst je been-, bil- en buikspieren geactiveerd. Vervolgens trek je het koord naar je toe en activeer je je rug-, schouder- en armspieren. Zo werk je niet alleen aan je conditie, maar vergroot je tegelijkertijd je spiermassa. Dit maakt roeien een intensieve fullbody workout.

Roeien is een toegankelijke manier om te bewegen en in vergelijking met hardlopen is het een veilig alternatief. Dit komt, omdat je geen schokbelasting hebt op je gewrichten als je aan het roeien bent. Je voeten blijven stil staan op de pedalen waardoor er minder druk op je knieën komt dan hardlopen. Hierdoor zijn roeitrainers ook geschikt om te gebruiken voor iedereen die op leeftijd is, of herstellende van een blessure.

Lees ook: Spinning met de Bluefin Fitness TOUR SP Fiets spinningfiets

Thuis sporten

Tot nu toe roeide ik alleen in de sportschool, maar met een compacte roeitrainer is het nog toegankelijker om thuis aan de slag te gaan. Ik sta dan ook te popelen om de komende tijd thuis te trainen met de nieuwe Blade Aqua M-1 waterroeier van Bluefin Fitness. Deze roeitrainer is voorzien van waterweerstand, waarbij het water op de meest natuurlijke manier de weerstand opbouwt. Het valt me meteen op dat de Blade Aqua M-1 er kwalitatief goed uitziet. Hij toont robuust met een aluminium rail en stalen frame. De zitting glijdt soepel en de voetplaten zijn verstelbaar. Wel zo makkelijk, want niet alleen ik, maar ook mijn man maakt gebruik van het roeiapparaat.

Op het fraaie Lcd-scherm kan ik mijn hartslag, tijd, afstand en verbrande calorieën bijhouden. Daarnaast kan ik via de geïntegreerde Kinomap app mijn trainingen bijhouden, maar ook meedoen aan trainingen en challenges. Ideaal vind ik de ingebouwde houder voor mijn smartphone of tablet, zodat ik een serie kan kijken tijdens mijn training. Gelukkig neemt deze waterroeier niet veel ruimte in beslag. De Blade Aqua M-1 is licht van gewicht en makkelijk te verplaatsen met ingebouwde wielen. Dit maakt het eenvoudig om dit fitnessapparaat in te klappen en op te bergen na mijn workout.

Tips voor trainen op de roeitrainer

Met de Blade Aqua M-1 roeitrainer probeer ik mijzelf op verschillende manieren uit te dagen. Ik vind het fijn om veel te variëren en op verschillende manieren een challenge met mezelf aan te gaan. Hierdoor worden mijn workouts leuker én houd ik het langer vol. Als nulmeting besloot ik om 500 meter te roeien. Na een paar weken trainen, ben ik een stuk sneller op de 500 meter. Maar ook duurtrainingen vind ik fijn. Ik ben echt afgemat na een half uur roeien.

In het begin heb ik vooral gelet op de juiste houding en techniek en volgde ik een beginnersschema die ik van internet heb geplukt. Nu wissel ik korte interval- en duurtrainingen met elkaar af. Daag ik mezelf uit om steeds een paar honderd meter verder of een paar minuten langer te roeien. Ook speel ik met de weerstand om mijn trainingen steeds intensiever te maken. De Blade Aqua M-1 biedt zes verschillende weerstandsniveaus.

Nu heb ik niet direct de ambitie om mezelf uit te dagen voor het Nederlands Kampioenschap Indoor roeien, maar de roeitrainer is een unieke en leuke manier om te werken aan mijn fitnessdoelen. De Blade Aqua M-1 biedt een goede mogelijkheid voor een fullbody workout én dat vanuit je comfort thuis. Roeien is niet saai. Je kunt veel verschillende oefeningen en challenges doen om zo alles uit je workout te halen. Bovendien een ideale manier om thuis een full body workout te doen.

Over Bluefin

Bluefin Fitness is de nummer één aanbieder van trilplaten voor fitness en gewichtsverlies in het Verenigd Koninkrijk.
Het is een familiebedrijf uit West Yorkshire gericht op kwaliteit, innovatie en klantvriendelijkheid.

Neem een kijkje in de webshop van Bluefin Fitness op www.bluefinfitness.com

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo