Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl / Natuur

Ben jij klaar om op plasticdieet te gaan?

Plastic is overal: in ons voedsel, in de lucht en in het water. En dat terwijl er sterke aanwijzingen zijn dat plastic, en de giftige stoffen die eraan worden toegevoegd, slecht zijn voor onze gezondheid. Wil je je eigen plastic voetafdruk verkleinen en de hoeveelheid plastics terugdringen waarmee je dagelijks in aanraking komt? Doe dan mee met de ‘Plastic vrij nieuwjaar – challenge’ van de Plastic Soup Foundation om kilo’s plastic kwijt te raken!

Meld je aan voor een plasticvrij nieuwjaar!

Waarom is het plasticdieet belangrijk?

Wat heb je vandaag allemaal aangeraakt? Je tandenborstel, het douchegordijn, je laptop, je telefoon. We kunnen er niet omheen; we worden omringd door plastic. Als we allemaal wat bewuster gaan leven, minder plastic gebruiken waar dat niet nodig is en alternatieven inzetten waar dat kan, zou dat enorm veel schelen. Met dit plasticdieet breng je de hoeveelheid plastic in je dagelijks leven terug. Je gezondheid loopt daardoor minder risico, je voorkomt dat plastic in het milieu terechtkomt en je helpt mee om de productie van plastic radicaal te verminderen. Maar hoe begin je? En met wat? Dat kan soms lastig zijn. Daarom helpt de Plastic Soup Foundation je graag op weg.

Hoe werkt het plasticdieet?

Het plasticdieet is opgedeeld in zes onderdelen: badkamer, keuken, reizen, vrije tijd, huishouden en tuin. In elk van deze categorieën is er een lijst van te vermijden plastic, en een alternatief ervoor. Je kiest één of meer onderdelen uit waarin jij geïnteresseerd bent en start met jouw persoonlijke plasticdieet. Dit dieet is geschikt voor iedereen die een verschil wil maken in plasticconsumptie – van de totale beginneling tot de eco-heads.  

Stap voor stap naar een kleinere plastic voetafdruk

Het doel van dit dieet is om je te helpen de hoeveelheid plastic die je gebruikt terug te dringen. Een streng plastic dieet is natuurlijk lastig en misschien ben je bang dat je het niet kunt volhouden. In ons leven is het onvermijdelijk om in aanraking te komen met plastic, denk bijvoorbeeld aan je telefoon, laptop of auto. Daarom is het plasticdieet voor iedereen haalbaar. Vanaf 1 januari kun je via de app My Little Plastic Footprint meedoen aan de ‘Plasticvrij nieuwjaar – Challenge’ en wordt je door middel van een leuke challenge, mooie alternatieven, tips & tricks geholpen om je plastic afval te verminderen. Zo doe je iets goeds voor jezelf en voor de wereld!

De Plastic Soup Foundation bestrijdt de plasticsoep aan de bron en richt zich daarbij op drie hoofddoelen: voorkomen dat plastic in het milieu belandt, vergaren en delen van kennis over de gevaren die plastic en de toegevoegde additieven opleveren voor onze gezondheid.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo