Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl / Natuur / Producten / Reviews

Plantfulness

Hoe planten je leven kunnen veranderen

Ben je ook klaar voor meer groen, geluk en inspiratie in jouw leven? Een flinke dosis groen kan bijdragen aan je welzijn, werkt inspirerend, zorgt voor positieve energie én geluk. Plantfulness laat je kennismaken met 50 kamerplanten en bevat geïllustreerde kaartjes waarop staat wat planten jou terug kunnen geven.

Urban jungle

Kamerplanten zijn populairder dan ooit. Ook mijn woonkamer toverde ik om tot een groene oase. Niet alleen ruilde ik onze grijze gordijnen in voor een hippe stof met jungleprint, maar we verrijkten ons huis met veel groen. Onze keuze voor witte muren was een veilige keuze, maar ook een saaie bedoeling. Kamerplanten geven je interieur veel sfeer, zorgen voor een goede luchtkwaliteit, maar zorgen bij mij vooral voor een fijn gevoel van rust. Inmiddels is groen in huis voor mij onmisbaar en eerlijk waar, er komen steeds meer planten bij. Niet alleen tref je mooie groene bladeren in de woonkamer, maar ook in de keuken, gang, slaapkamer en de badkamer.

De kleur van verbondenheid

De invloed van kleur op je gemoedstoestand is misschien groter dan je zou denken. Zo geeft oranje een warm en gezellig gevoel, terwijl blij het gevoel van ruimte uitstraalt. Groen, de kleur van de natuur, is na blauw de meest voorkomende kleur op aarde. Groen is de kleur van verbondenheid en wordt geassocieerd met balans, harmonie, evenwicht, vernieuwing, vertrouwen, veiligheid en voorspoed. Kamerplanten hebben stuk voor stuk groene bladeren en doen dus meer voor je gemoedstoestand dan je misschien zou denken.

Lees ook: kleine puzzels vol emoties

De mosbal helpt je mediteren

Als je precies wilt weten wat welke plant voor je doet, dan biedt Plantfulness leuke feiten en weetjes. Maar ook als je, net als ik, al kamerplanten hebt en benieuwd bent wat die planten voor je kunnen betekenen. Op de 50 kaartjes staat wat planten jou terug kunnen geven. Zo helpt de Mosbal je mediteren en de Calathea ornata herinnert je eraan dat verandering onvermijdelijk is. Daarnaast lees je wat de plant doet en leer je hoe jij de plant het beste kunt verzorgen. De kaarten zijn prachtig geïllustreerd en van mooie stevige kwaliteit. Een leuke toevoeging is het informatieve boekje dat je ook in de doos vindt.

Mindful leven

Plantfulness is een leuke manier om opnieuw in contact te komen met de natuur en tegelijkertijd te komen tot een mindful leven. Om te leven in het hier en nu en stil te staan bij het moment in plaats van te worstelen met gedachten over het verleden of de toekomst. Ik ben nogal geneigd om de gebeurtenissen van de afgelopen dagen te overdenken of te plannen wat ik volgende week ga doen. Het kijken naar groen vermindert stress. Kamerplanten geven me dan ook rust en ontspanning en dragen op een positieve manier bij aan mijn gezondheid. Win-win, want mijn huis ziet er een stuk gezelliger uit met al dat groen. Het is iedere keer weer fijn thuiskomen in mijn eigen jungle. Ik kan oprecht zeggen: groen maakt gelukkig!

Bestel ‘Plantfulness – hoe planten je leven kunnen veranderen’ eenvoudig via Bol.com

Plantfulness
Bis Publishers
oktober 2021
€ 17,99

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo