Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen

Poep bingo – bingo voor kinderen

Gemakkelijk om te spelen en leuke feitjes over poep

Kinderen krijgen nooit genoeg van poep! Poep, poepies, kak, drol, mest, vlaai of uitwerpselen: er zijn heel wat namen voor het speel dat uit heel veel verschillende konten komt. Met Poep bingo ontdekken kinderen alles wat zij altijd al wilden weten over poep. Deze bingo draait om 24 dieren en hun unieke uitwerpselen: spetterpoep, glinsterende poep, groene poep en nog veel meer. Het is een hilarisch poepspel zonder je handen vies te maken!

Geen vieze handen

Poep bingo bevat een speelbord, acht dubbelzijdige bingo kaarten, 48 kaartjes, een kaartjesdoos, 150 fiches en tevens een informatief boekje met interessante feiten en weetjes. Het spelbord en de bingokaarten zijn van goede, stevige kwaliteit en bevatten mooie, vrolijke illustraties. Alleen het leuk ontwerp van de gele speldoos nodigt al uit om een spelletje te spelen. Aan de binnenkant van de speldoos tref je de spelregels, maar door de afbeeldingen is het bingo spel eenvoudige te spelen door kinderen. De dieren op de afbeeldingen zijn goed herkenbaar en je hoeft niet te kunnen lezen om het spel te spelen. Om de beurt pakken de spelers een willekeurig poep- of dierenkaartje uit de doos en bekijkt of iemand dat dier of die poep op zijn bingokaart heeft staan. Wie als eerste op alle dieren en poepjes van de bingokaart fiches heeft liggen, roept ‘Poepbingo’ en die heeft gewonnen.

Heb jij een dino fan thuis? Bekijk dan het spel Dino bingo op Bol.com

Eindeloos speelplezier

Mijn jongens snappen meteen hoe het spelletje werkt. Hoewel ze het natuurlijk geweldig vinden om Poep bingo samen met hun vader of moeder te spelen, kunnen ze het ook geheel zelfstandig spelen. Het verliezen van een spelletje is nog wel een leermoment. Daarom voegen we een extra element toe, waarbij je ook poepbingo mag roepen als je fiches hebt gelegd op vier afbeeldingen op een rij (horizontaal, verticaal of diagonaal).

Bij het spel zitten acht bingokaarten. Er kunnen dus maximaal 8 spelers deelnemen aan hetzelfde spelletje, maar vanaf twee personen is het spel al leuk. Op een gezellige dag met onze familie spelen we het spel in een groter gezelschap, maar bijvoorbeeld ook op een kinderverjaardag. Iedereen wil wel een potje Poep bingo spelen. Het spelletje duurt niet al te lang, wat heel fijn is vanwege de concentratieboog van kinderen. Ondanks dat spelen we het spelletje nooit één keer, maar wordt er altijd nog een ‘revanche’ potje gespeeld. Het is een leuk spel dat zonder twijfel nog vaak zal worden gespeeld!

Bestel Poep bingo eenvoudig via BIS Publishers of Bol.com

Poep bingo
Aidan Onn, Claudia Boldt
BIS Publishers
ISBN 978 94 9293 860 2
€ 20,50

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo