Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Overig / Producten / Sport

Langs de lijn

Hockeytraining gaat altijd door. Ook als het regent of stormt met uitzondering van extreme weersomstandigheden natuurlijk. Dat herinner me ik ook nog van vroeger. De kans op onweer is nog geen reden om de wedstrijd af te lassen, alleen als het écht dondert en bliksemt, wordt de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. Als tiener stond ik op het hockeyveld. Nu is mijn zoontje gek op hockey en sta ik elke woensdagmiddag langs de kant van de lijn. Hockey is een uitdagende sport waarbij je rent, aanvalt en verdedigt. Mijn Benjamin traint met de Benjamins, jongens en meisjes in de leeftijd van zes en zeven jaar.

Warme winterjas is een must!

Mijn zoon sport graag in een korte broek en een T-shirt, maar als je stil staat langs de lijn kan het behoorlijk koud zijn. Daarom draag ik graag een fijne warme winterjas, zoals ‘UTILITAS INSULATED JACK’ van Adidas. Het is een lekkere warme en sportieve winterjas met voldoende bewegingsvrijheid. Meestal vergeet ik handschoenen, maar mijn koude handen kan ik kwijt in diepe, warm gevoerde steekzakken. Ik vind het geweldig om mijn zoon te zien trainen, maar ik ben nogal een koukleum. Een warme jas én thermokleding is dan ook een absolute must.

Regelmatig steek ik mijn duim op als mijn zoon mijn kant op kijkt. Als hij dichterbij is, roep ik hem wel eens toe. ‘Lekker bezig, Ben!‘ Als kinderen plezier in sport willen beleven, heb je daar als ouder een belangrijke rol in. Ik probeer dan ook niet te pushen of te schreeuwen. Als kind had ik zelf al zo’n hekel aan het luidruchtige commentaar van toeschouwers. Als ouder beïnvloed je kinderen bewust en onbewust met het sportieve voorbeeld dat je geeft. Ik probeer mijn jongens dan ook te enthousiasmeren en stimuleren om lekker te bewegen.

Lees ook: thuis sporten met Ring Fit Adventure

Plezier maken

Mijn zoon kan in de hockeytraining lekker zijn energie kwijt, want hij is gek op rennen en ‘jagen’ op de bal. Hockey is niet alleen leuk, maar ook nog eens leerzaam. Het vraagt lichaamscoördinatie, balans, communicatie, tactisch denken en teamwerk. Op jonge leeftijd leren kinderen in de hockeytraining hoe belangrijk het is om samen te werken en taken uit te voeren. Door sport kan ook het zelfvertrouwen groeien. Sporten betekent voor mij vooral plezier maken, genieten en natuurlijk lekker spelen en ontspannen.

Ik geniet ervan om mijn kind plezier te zien maken op het veld, maar stil staan aan de lijn is niet echt mijn ding. Van het kijken naar hockey krijg ik namelijk ook kriebels om zelf lekker te bewegen. Daarom sla ik dan ook graag een balletje met mijn jongste zoon. Met de Adidas 4ATHLTS rugzak heb ik altijd mijn handen vrij. Niet alleen multifunctioneel, maar ook lekker sportief en stijlvol. Aangezien de hockeytraining ook doorgaat met regen, zit er altijd een pet in mijn rugzak. Maar ook als het zonnetje doorkomt, is het fijn om zicht op de bal te kunnen houden.

Disclaimer: De producten heb ik kosteloos ontvangen van Adidas.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo