Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids / Leuke dingen

Nog beter lezen met Kidsweek

Elke donderdag valt er bij ons een Kidsweek met het laatste nieuws op de deurmat. Kidsweek is een wekelijkse krant voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Net als in een echte krant staat hierin het belangrijkste wereldnieuws van die week. Daarnaast is er veel te lezen over dieren en sport. Niet alleen kijken we het Jeugdjournaal met elkaar, maar lezen we ook samen de kinderkrant. Volgens deskundigen hebben kinderen die het nieuws volgen een betere algemene ontwikkeling dan kinderen die geen krant lezen of nieuws kijken.

Lezen van papier is belangrijk

Kidsweek schrijft over het nieuws uit binnen en buitenland, maar dan op zo’n manier dat het voor kinderen interessant, begrijpelijk én leuk is om te lezen. De artikelen zijn kort en krachtig en de woorden niet te moeilijk. Daarnaast bevat de krant veel foto’s. Elke week leest en leert mijn zoon van zeven jaar nieuwe dingen door de Kidsweek te lezen. Vaak pakken we samen een momentje om samen te lezen en om zo moeilijke onderwerpen te bespreken, zoals de oorlog in Oekraïne. Maar al die belangrijke informatie lees je ook raar-maar-waar-nieuws, puzzels en moppen. Die afwisseling maakt het voor kinderen aantrekkelijker om te lezen.

Lezen van papier is belangrijk. Het is niet alleen een mooie afwisseling met schermtijd, maar het is ook heel waardevol. Je leest een krant van papier een stuk langzamer, en dat is voordelig omdat je meer onthoudt. Zo onthoud je de zinsstructuren en context van een tekst beter waardoor je ook sneller woorden leer. Dit gebeurt niet bij schermlezen. Er zijn over heel de wereld veel onderzoeken uitgevoerd die dat laten zien. Kinderen kunnen lezen van een scherm misschien makkelijker vinden dan van een boek of krant, maar eenvoud of gemak is niet altijd waar je op uit bent.

Kidsweek maakt lezen aantrekkelijk

Behalve dat kinderen leren over het nieuws in de wereld, zet Kidsweek hen ook aan om meer te lezen. Want door de wisseling in onderwerpen (van serieus nieuws tot moppen en strips) en lengtes van de teksten, is het voor elk type lezer geschikt. Zo kan het lezen van deze kinderkrant ook helpen bij het vergroten van het leesbegrip en leesplezier. Al die nieuwe kennis kan ook nog eens goed van pas komen op school. Een eigen krant is dus best handig! Neem ook eens een kijkje op de leuk en informatieve website, waar je nog meer achtergrond en duiding bij het nieuws kunt vinden.

Kortingsactie met een gratis boek

Ouders kunnen Kidsweek nu bestellen voor €19,50 voor drie maanden, omgerekend is dat slechts 1,50 euro per week. Bovendien krijg je er nu ook de gratis verhalenbundel Een krokodil in het bad! bij. In dit boek lees je over spannende en grappige avonturen in en om de natuur van diverse auteurs onder wie Paul van Loon, Selma Noort, Harmen Straaten, Ilona de Lange, Pim Lammers en vele anderen.

Neem nu een abonnement op Kidsweek voor slechts 1,50 euro per week

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo