Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews

Mijn ProLon® 5-dagen vastenkuur dagboek

prolon vastenkuur

Of ik de ProLon vastenkuur wil uitproberen, waarbij ik profiteer van alle voordelen van vasten, maar toch lekker kan blijven eten? Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken. De voordelen van vasten zijn wetenschappelijk bewezen. Denk aan het activeren van het natuurlijke proces van reiniging en verjonging van je cellen, het verlagen van biomarkers zoals, insuline, glucose, bloeddruk, leptine (hongerhormoon) en cholesterol. ProLon biedt een vastenkuur, geen crashdieet. Eigenlijk kun je het zien als een imitatie van vasten. Gezondheid staat voorop bij deze kuur, maar de kans op het verliezen van wat overtollig vetmassa is zeker aanwezig.

Een 5-daagse vastkuur

De ProLon vastenkuur biedt alles wat je nodig hebt. Voorverpakt en klaar voor gebruik. Elke ProLon box bestaat uit vijf dozen; één voor iedere dag. Alles wat je nodig hebt, zit in de doos: ontbijt, lunch, snack en diner. De kuur is plantaardig, caloriearm én wetenschappelijk onderbouwd. De macronutriënten (vetten, koolhydraten en proteïne) en micronutriënten (essentiële vitamines en mineralen) zijn zo afgemeten dat je voldoende wordt gevoed, maar toch de beste effecten van vasten ervaart.

Thuiskomst van een vakantie in het buitenland zag ik een ideaal moment om mijn lichaam een reset te geven. Tijdens de vakantie at ik toch meer en anders dan normaal. Het doel van de vastenkuur is het verbeteren van de gezondheid van mijn lichaam, maar dat je er ook wat vetmassa mee kunt kwijtraken, is natuurlijk mooi meegenomen. Met het bikiniseizoen in aantocht kan ik dat wel gebruiken. In deze blog deel ik mijn ervaringen met de vijfdaagse kuur van ProLon. Maar waar je misschien het meest nieuwsgierig naar bent: wat de ProLon vastenkuur mij heeft gebracht.

Dag 1

Ik start mijn ProLon kuur op een zondag. Hier heb ik bewust voor gekozen. Het is een dag zonder verplichtingen, waarbij ik mijzelf de tijd en ruimte kan geven om te wennen aan het vasten. Na een reep van noten als ontbijt, ga ik tegen het advies in toch naar de sportschool. Het wordt niet aangeraden om te sporten, terwijl je ProLon gebruikt omdat je minder calorieën binnen krijgt. Maar voldoende beweging is natuurlijk wel belangrijk. Daarom doe ik een lichte training van 45 minuten helling lopen.

Tegen lunchtijd krijg ik trek. Zeker als het hele huis naar tosti’s voor de mannen ruikt. Voor mij staat er een tomatensoepje, olijven en crackers op het menu. Heerlijk om toch te kunnen eten tijdens een vastkuur. Eerder deed ik wel eens sapkuren van drie dagen, maar op een gegeven moment miste ik het kauwen enorm. Nu knabbel ik op knapperige crackers die tot mijn verbazing erg goed smaken.

Aan het begin van de middag begin ik vooral mijn colaatje zero te missen. Maar ik houd vol en slurp een aantal glazen water weg. ’s Avonds eet ik een lekker minestrone soepje en tot mijn verbazing een chocolade crisp reep ter afsluiting.

Dag 2

’s Ochtends voel ik mij een beetje wiebelig. Maar ik denk dat dit meer te maken heeft met afkickverschijnselen van de cola zero dan met het vasten. Het champignonsoepje als lunch geeft weer wat kracht en als tussendoortje eet ik olijven met zeezout. Het smaakt prima, maar ik had liever een handje crackers willen eten. ’s Avonds staat er wederom een minestrone soep op het menu. Ik merk dat ik laag in mijn energie zit. Deze dag was niet makkelijk dus ik besluit om lekker vroeg mijn bed in te duiken.

Dag 3

Het is woensdag en ik begin weer met volle moed aan de derde dag van de kuur. Mijn ochtend is volgepland met afspraken voor mijn werk en de tijd vliegt voorbij. ’s Middags krijg ik het een stuk moeilijker. Mijn kinderen zijn vrij en vragen om de haverklap om snoep en ijs. ’s Avonds zwicht ik toch voor een frisdrank zonder suiker.

Dag 4

In tegenstelling tot dag 2 voel ik mij rustig. Mijn buik rommelt niet van de trek en ook in mijn hoofd ben ik niet de hele tijd met eten bezig. Eigenlijk voelt dat best fijn. De notenreep als ontbijt nuttig ik wat later op de dag, zodat ik ook weer wat later lunch. Zo kan ik de laatste uren op de dag het beste overbruggen. Help, ’s middags zwicht ik toch weer voor frisdrank zonder suiker en eet ik wat groenten, omdat ik toch wil sporten vanavond. Jubel jubel, want ’s avonds staat er weer zo’n heerlijke chocolade crisp reep op het menu.

Dag 5

Jeetje, de laatste dag is alweer aangebroken. Op dag 2 vergeleek ik mijn vastenkuur nog met een ‘Never ending story’ en nu voel ik mij eigenlijk best goed. De notenreep eet ik pas weer halverwege de ochtend om weer wat later te lunchen. Helaas staan er geen tussendoortjes op het menu vandaag. Het vasten blijft vragen om bewustwording. Als ik kaas schaaf voor op de crackers van mijn kinderen dan moet ik mij echt inhouden om niet een plakje kaas te nemen. Een moment van besef dat ik eigenlijk van alles in mijn mond stop vanwege gemak. Vandaag ging mij toch weer iets moeilijker af. Om te voorkomen dat ik ’s avonds ga eten, duik ik toch maar weer vroeg mijn bed in.

Mijn ervaringen met de ProLon 5-daagse vastenkuur

Ondanks dat ik hier en daar wat missers heb gemaakt (lees frisdrank, extra groenten, toch sporten) vind ik dat ik deze ProLon vastenkuur goed heb gedaan. Het is pittig en zeker niet makkelijk. Het is zo’n gewoonte geworden om meteen te eten als je trek hebt of als het voor je neus staat. In mijn hoofd was ik ook continu met eten bezig: wat ga ik eten, kan ik al eten of moet ik nog even wachten? Vooral dag 2 vond ik intens. Daarna kwam voor mij het kantelpunt en ging het mij makkelijker af.

Bij de ProLon vastenkuur is alles voor je is uitgedacht. Je hoeft alleen maar de doosjes per dag te volgen die bestaan uit kant-en-klare maaltijdpakketten. Fijn dat je daar niet meer over hoeft na te denken en het bereiden van de maaltijden kost nauwelijks tijd. Het grote voordeel van een ProLo 5-dagen vastenkuur vind ik dat je mag eten. Eerder deed ik sapkuren en mistte ik vaste voeding.

Wat heeft de ProLon vastenkuur mij gebracht?

De vastenkuur heeft mij meer eetrust gebracht. Al voor de start van de kuur was ik bewust bezig met het beperken van mijn dagelijkse eetmomenten. Zo at ik eerst wel 7 of 8 keer op een dag en probeerde ik dat te verminderen naar maximaal vier eetmomenten per dag. Deze kuur sterkt mij in die richting. Ik hoef niet de hele tijd met eten bezig te zijn en heb daardoor ook niet meer de hele tijd trek of behoefte aan eten. Het vasten maakt me nog bewuster dat mijn lijf die eetrust nodig heeft om niet continu bezig te zijn met het verwerken van voeding.

Wekelijks weeg ik mijn gewicht en check ik mijn vetpercentage. Uiteraard heb ik bij aanvang van de kuur en de ochtend ná de kuur ook op de weegschaal gestaan en is het verschil ruim 2,5 kg (vetpercentage 1,5% gedaald). Ik kan niet anders zeggen dan dat ik hier blij mee ben.

Vasten is niet simpelweg ‘even niets eten’. Ik denk dat men het belang van professionele ondersteuning en begeleiding onderschat. De ProLon kuur vond ik dan ook bijzonder prettig. Door de wetenschappelijke onderbouwing raakt mijn lichaam niet zomaar ondervoed waardoor je niet volledig uitgeput en oververmoeid eindigt. Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar van het vasten kreeg ik juist energie. Of ik het zou herhalen? Ik zeg zeker geen nee. Ik wil sowieso wat regelmatiger vasten, maar ik denk dat drie dagen vasten voor mij ook al een positief effect heeft. Ga het bij interesse vooral zelf ervaren, want iedereen zal vasten op zijn of haar eigen manier ervaren.

Meer informatie over de ProLon 5-dagen vastenkuur

Meer gezondheid

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo