Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Bijzondere plekjes / Er op Uit / Kids / Reviews

Koninklijke Burgers’ Zoo

Op avontuur in de overdekte jungle, dansen tussen de vissen en dwalen door de woestijn. In het prachtige dierenpark Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem wanen mijn mannen en ik ons in andere werelden. Dit dierenpark strekt zich uit over een bosrijk terrein en bestaat uit verschillende (wereld)delen. Je krijgt niet alleen een diversiteit aan dieren te zien, maar ziet de dieren letterlijk in hun omgeving. Burgers’ Zoo onderscheidt zich wereldwijd van andere dierenparken door imposante ecodisplays, waarbij dieren, planten en klimaat samen een echte leefwereld weerspiegelen. In de diverse ecodisplays ben je één met de natuur.

Het park

Met een bezoekje aan de dierentuin kan ik mijn kinderen heel blij maken. Tijdens een weekendje weg op de Veluwezoom staat een bezoek aan Burgers’ Zoo dan ook op nummer één. We zijn er vroeg bij en kunnen onze auto vlakbij de ingang parkeren. Bij de kassa halen we een parkeermunt en krijgen we een plattegrond mee om vervolgens op avontuur te gaan. Bij de ingang worden we begroet door zwartvoet pinguïns die net gevoerd worden. We lopen verder het park in dat verdeeld is in een aantal thema’s, zowel in de open lucht of overdekt. We wandelen tussen de bomen door op brede paden en ontmoeten allerlei diersoorten in de verschillende delen van het park.

Lees ook: Glampen in Buitenplaats Beekhuizen

De grootste overdekte Mangrove

Wat zijn de olifanten toch indrukwekkend. We hebben geluk dat er eentje vlakbij het uitkijkpunt langsloopt. Het miezert een beetje en duiken daarom meteen de overdekte speeltuin in. Mijn jongens kunnen hun hart ophalen in deze prachtige houten klim- en klauterspeeltuin, terwijl mijn man en ik genieten van een kopje koffie en thee met appelgebak. Ook buiten is een prachtige speeltuin, zodat kinderen binnen en buiten eindeloos kunnen ravotten.

Vervolgens nemen we een duik in de grootste overdekte Mangrove van de wereld. Op 3000 vierkante meter ontdekken we zeekoeien, vogels, vissen, krabben en honderden vlinders. De jongens rennen vooruit en we wanen ons hier in de prachtige natuur van Belize.

Natuurlijk nemen we een kijkje bij de giraffen, zebra’s en neushoorns op de safari. Bij mooi weer kun je zelfs wat drinken en eten met prachtig uitzicht op de safari. We zien apen slingeren, een groep leeuwen in de herfstbladeren liggen en ook een gevaarlijke python ligt op de loer. Het valt me op hoe groen en groot de verblijven van de dieren zijn in Burgers’ Zoo. Je hebt overal leuke doorkijkjes en er zijn nauwelijks hekken.

In het prachtige ‘Ocean’ vind je het een na grootste nagebootste koraalrif ter wereld, inclusief echt koraal en acht miljoen liter water. Je kunt hier onder de vissen door wandelen in een meterslange tunnel. Het is donker en best een beetje spannend voor kinderen. Vooral de haaien maken een enorme indruk op mijn jongens. In de Bush verdwalen we tussen de planten, lopen we onder een waterval door en vergeet ik even dat we in Arnhem zijn.

Direct contact met de natuur

Het is wel duidelijk dat natuurbehoud één van de hoofdoelen van dit dierenpark is. De dieren hebben voldoende ruimte om een heerlijk, beschermd leven te leiden. De natuurlijke leefomgeving van de dieren is zo goed mogelijk nagebootst. Je ziet niet alleen de dieren, maar je beleeft de park alsof je echt in de natuur bent. Het directe contact met de natuur wordt steeds zeldzamer. Burgers’ Zoo vervult met haar grootschalige natuurlijke leefomgevingen een belangrijke rol in de verbinding tussen de mens en de natuur.

Burgers’ Zoo maakt al jaren verantwoord gebruik van energie en water en werkt zo milieuvriendelijk mogelijk. Daarnaast doet Burgers’ Zoo veel onderzoek om zo de kennis over dieren en hun natuurlijke omgeving te vergroten. In het park hangen op verschillende plekken informatieborden waar je meer informatie kunt vinden over de onderzoeken die worden gedaan. Zo onderzoeken de biologen of een krab met een verloren schaar nog goed kan eten en of de leeuw lekker in zijn vel zit.

Tot slot

Dierenpark Koninklijke Burgers’ Zoo is dagelijks (dus ook alle feestdagen) geopend en biedt met alle weersomstandigheden meer dan genoeg dierenpret voor een volle dag. Er zijn veel overdekte delen vanwaar je de dieren kunt bewonderen en ook de fantastische speeljungle bij het restaurant maakt het een heerlijke dag uit als het weer niet meezit. De opzet van de dierentuin is wijds met ruime paden. Je loopt dan ook gauw flink wat meters. Mocht je slecht ter been zijn of kleine kinderen hebben dan kun je een rolstoel of kinderwagen huren bij de ingang. Wij hebben genoten van onze dag in dit prachtige park.

Reserveer hier je bezoek aan Koninklijke Burgers’ Zoo via burgerszoo.nl

Burgers’ Zoo hanteert verschillende richtlijnen om iedereens bezoek veilig en verantwoord te laten verlopen. Voor het maken van de foto’s hebben we, met toestemming, kort onze mondkapjes afgedaan in de binnenruimtes. Neem een kijkje voor de huidige corona-maatregelen op de website.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo