Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Het leefstijlboek van huisarts Tamara de Weijer

Eet, beweeg, slaap en ontspan beter

Wist je dat mensen die weten waar ze ’s morgens voor opstaan langer en gelukkiger leven? Niet alleen goede voeding, maar ook beweging, slaap, ontspanning, zingeving en verbinding zijn rechtstreeks van invloed op je gezondheid. Met jarenlange ervaring, zowel in de huisartsenpraktijk als in haar persoonlijke leven, heeft huisarts Tamara de Weijer de missie om Nederland gezonder te maken. Dit boek geeft je een completere kijk op een gezonde leefstijl door boordevol tips, inspirerende ervaringsverhalen en meer dan 30 heerlijke recepten.

Kompas

Zoals Tamara het zo mooi zegt: met alleen paprika kom je er niet. Een gezonde leefstijl is allesomvattend. In ‘het leefstijlboek’ gaat Tamara in op zingeving, beweging, ontspanning, slaap, verbinding en voeding. Het is wetenschappelijk aangetoond dat ze allemaal bijdragen aan een betere gezondheid. En alles hangt ook met elkaar samen: ga je beter eten? Dan zul je ook beter gaan slapen. En slaap je beter dan heb je ook meer energie om te bewegen… Een goede gezondheid loopt voor iedereen via een ander pad. Het leefstijlboek is een kompas, waarmee je je persoonlijke doelen richting kunt geven. Wil je fitter zijn? Slanker? Beter slapen? Meer tijd doorbrengen met familie? Niet alles hoeft in één keer. Je kunt steeds opnieuw de focus verleggen.

Leefstijl

In het voorwoord deelt Tamara haar eigen verhaal en verweeft haar eigen ervaringen ook in de rest van het boek. In de opvolgende hoofdstukken licht Tamara iedere pijler van een gezonde leefstijl apart toe. De informatie wordt afgewisseld met tips, persoonlijke ervaringen van mensen en quotes uit de literatuur.

Waar kom jij je bed voor uit? Wat geeft jouw leven betekenis? Alles begint met het waarom. De waaromvraag is cruciaal. In het eerste hoofdstuk geeft Tamara je veel informatie en tips over betekenisvol leven. Ze geeft tips om je aandacht te richten op dat wat je blij maakt. Een simpele oefening is bijvoorbeeld vijf dingen opschrijven die je energie geven en vijf die je energie kosten.

Je hoeft niet dagelijks in de sportschool te staan om je fit en gezond te voelen, als je maar beweegt. Tamara adviseert mensen in haar huisartsenpraktijk om te beginnen met wandelen. Je hebt er niets voor nodig en het levert snel veel op, zoals ontspanning, rust en inzicht.

Stress is killing. Letterlijk. Daarom is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en iedere dag korte en langere pauzes in te bouwen. Naast ontspanning is ook een goede nachtrust belangrijk. Goed slapen zorgt er niet alleen voor dat je fris en opgewekt aan de dag kunt beginnen, maar zorgt ook voor een betere weerstand, minder snacktrek en een mooiere huid. Tamara geeft nuttige tips voor ontspanning en een goede nachtrust.

Wist je dat sociale contacten net zo belangrijk voor je gezondheid zijn als voldoende bewegen en niet roken? In dit hoofdstuk gaat Tamara in op het belang van sociale contacten. Het leefstijlboek bevat naast boordevol inspiratie en tips ook 30 heerlijke recepten, waaronder ontbijtjes, soepen en salades en avondmaaltijden die het proberen waard zijn.

Tot slot

Het leefstijlboek gaat over wat je zelf kunt doen om gezond te blijven. Alle onderdelen van leefstijl komen aan bod. Dus niet alleen ‘eet beter’, maar ook beweeg beter, slaap beter, ontspan beter en verbind beter. Het is een groot pluspunt dat alle aspecten van leefstijl aan bod komen, omdat je zo een completere kijk krijgt op leefstijl.

Op een toegankelijke en duidelijke manier informeert het leefstijlboek je over leefstijl. Ik vind het een mooi vormgegeven, informatief en inspirerend boek om je sneller fit te voelen, een sterkere weerstand op te bouwen en vooral lekkerder in je vel te zitten. Kortom, het leefstijlboek bevat alles voor meer balans en een gezondere ‘jij’!

Tip: Dokter Tamara volg ik op Instagram. Hier deelt ze adviezen, tips, oproepen en weetjes en lees je wanneer ze lezingen, workshops en leefstijlprogramma’s organiseert. Ben je benieuwd naar andere boeken die ik heb gelezen? Neem dan een kijkje bij Boeken.

Het leefstijlboek van huisarts Tamara de Weijer | Kosmos uitgevers | o.a. te koop bij Bol.com

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo