Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Leefstijl / Overig / Persoonlijk / Sport

Snelfietsroute Woerden-Utrecht

De snelfietsroute Woerden – Utrecht is één van de prioritaire snelfietsroutes waarmee de provincie Utrecht en de betrokken gemeenten aan de slag gaan om de fietsbereikbaarheid in onze regio te verbeteren. Op de snelfietsroutes krijgen fietsers vaker voorrang op autoverkeer en krijgen zij eerder groen bij verkeerslichten op de route. De snelfietsroutes zijn voor álle fietsers, dus er hoeft niet per sé snel gefietst te worden.

Om de snelfietsroutes te realiseren, worden bestaande fietsverbindingen verbeterd en aan elkaar verbonden. Zo krijgt bijvoorbeeld het wegdek comfortabel asfalt. Waar nodig wordt het wegdek verbreed, zodat fietsers voldoende ruimte hebben. Ook worden er duidelijke en herkenbare lijnen, wegwijzers en verlichting aangebracht. De stoepranden zijn veilig en er zijn geen paaltjes of andere obstakels op de route. Zo kunnen fietsers snel, comfortabel en veilig doorfietsen en zijn scholen, woonwijken, werklocaties en knooppunten ook per fiets goed bereikbaar. Dit maakt het aantrekkelijker om ook voor langere afstanden en voor woon-werkverkeer de fiets te nemen.

Woon-werkverkeer

Met de snelfietsroute stimuleren de provincie en gemeenten het gebruik van de fiets in het woon-werkverkeer. Het draagt bij aan de bereikbaarheid van de regio, is goed voor de gezondheid én voor het milieu. Wil je meer informatie over de aanleg van de snelfietsroute Woerden-Utrecht? Lees dan het nieuwsbericht van de provincie Utrecht.

Veilig doortrappen

Mijn ouders zeiden vroeger al dat het kunnen fietsen naar je werk een luxe is. Ze hebben gelijk. Ik vind het reizen met de trein en de bus niet fijn en zou veel liever op de fiets stappen. De aanleg van deze snelfietsroute vind ik echt een mooie ontwikkeling waar ik in de toekomst graag gebruik van maak. Ik vond het dan ook erg leuk om te mogen figureren in de video over de snelfietsroute.

Eerder schreef ik over Ik Fiets. Ik fiets is een handige, gratis app die jou helpt om vaker de fiets te pakken en slim te reizen. De app is onderdeel van een stimulerings- en gedragscampagne in opdracht van de provincie Utrecht.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo