Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl

Gezondere keuzes door een kookcursus

Wat een kookcursus met jouw gezondheid te maken heeft? Nieuw onderzoek wijst uit dat een kookcursus niet alleen goed is voor het zelfvertrouwen in de keuken. Het blijkt ook goed te zijn voor je mentale gezondheid. Verder neemt het vermogen toe om je eetgewoonten te veranderen en barrières voor gezond eetgedrag te overwinnen.

Leer gezond koken

Het onderzoek is uitgevoerd in Australië, waar in de afgelopen decennia veranderingen in het eetpatroon van consumenten worden waargenomen. Men kiest vaker voor een snelle hap door de toenemende druk in werk en privé. Heel herkenbaar. Met een gezin en drukke baan heb je nauwelijks tijd om te koken. Het ontbreekt niet zozeer aan de wil, maar meer aan een gebrek van kennis meen ik. Met een cursus “gezond koken” kun je leren hoe je snel een lekkere en voedzame maaltijd op tafel zet.

Wat is gezonde voeding, en welke producten gebruik je daarbij? Wat zijn pure producten? Waar let je op met het doen van de boodschappen? Ik ben ervan overtuigd dat een workshop waar veel groenten, kruiden, volle granen, (plantaardige) zuivel producten en andere onbewerkte producten worden gebruikt, kunnen bijdragen aan de invloed op de voedingskeuzes van mensen. Tijdens een kookcursus doe je niet alleen veel kennis op, maar is er ook aandacht en tijd voor je eigen vragen.

Positieve resultaten

Bij de deelnemers van het onderzoek was de invloed van een cursus gezond koken direct zichtbaar. Men zag een verbetering in de algemene gezondheid en de mentale gezondheid. Niet alleen werd er meer zelfvertrouwen in de eigen kookvaardigheden waargenomen, maar ook een toename van het vermogen om eetgewoonten te veranderen. De onderzoekers concluderen dat toekomstige gezondheidsprogramma’s prioriteit moeten blijven geven aan de belemmeringen voor gezond eten, zoals tijdsbeperkingen. Ook moeten toekomstige gezondheidsprogramma’s meer nadruk leggen op de waarde van gezond eten en het vermijden van ultrabewerkte kant-en-klaarmaaltijden.

Lees ook: Ongezond voedsel in ons straatbeeld

Afbeelding: Pexels.com

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo