Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Beauty & Wellness / Producten

Zonbescherming achter glas

Als ik het water op ga, smeer ik mij altijd goed in met zonbescherming. Het is vanzelfsprekend. Maar moet je je ook insmeren als je thuis achter het glas geniet van de eerste zonnestralen? Zonlicht is essentieel voor onze gezondheid. Toch is niet iedereen zich bewust van de schade die dit met zich mee kan brengen als je je gezicht niet goed beschermt. Nivea onderzocht de smeergewoontes van de Nederlander en komt met een glasheldere uitkomst: de overgrote meerderheid (68%) smeert het gezicht niet in met zonnebrandcrème als hij of zij de dag grotendeels binnen doorbrengt.

UVA- en UVB-straling

Achter glas verbrand je toch niet zo snel? Dat klopt, maar huidveroudering kan wel gewoon ontstaan achter glas. In de auto, op kantoor of in huis. De zon schijnt met verschillende stralingen waarvan met name UV-straling impact heeft op je huid. Er wordt onderscheid gemaakt tussen UVA- en UVB-straling.

UVA-straling (aging) veroorzaakt geen pijnlijke symptomen op de huid, maar dringt wel diep binnen in de cellen van de opperhuid. UVB-straling dringt niet verder je huid binnen dan de opperhuid. Deze straling zorgt ervoor dat je een bruin kleurtje krijgt, maar kan ook leiden tot verbranding van de huid en in het ergste geval huidkanker. Glas houdt grotendeels UVB-straling tegen, maar géén UVA-straling. Dit betekent dat UV-straling al met al niet bevorderlijk is voor je huid. Denk aan verminderde huidelasticiteit, bevordering van rimpelvorming en pigmentaandoeningen zoals ouderdomsvlekken.

Dagelijkse gezichtsbescherming

Kun je nu helemaal niet meer van de zon genieten? Gelukkig kom je heen heel eind met dagelijkse zonbescherming. Je gezicht wordt vaak blootgesteld aan schadelijke invloeden van buitenaf, zoals zonnestralen, maar ook kou en luchtvervuiling. Dit maakt de huid van je gezicht vatbaar voor pigmentatie en vroegtijdige huidveroudering. Een dagelijkse zonbescherming is een must! Zo biedt Nivea effectieve UV-bescherming in verschillende soorten. Iedere gezichtshuid is namelijk anders.

  • UV Gezicht Sensitive
  • UV Gezicht met 100% Minerale UV Filters
  • UV Gezicht Shine Control
  • UV Gezicht Anti-Age met Q10
  • UV Gezicht Spot Control Luminous630

Hoe hoger de beschermingsfactor, hoe beter de bescherming

UV-straling kan de kans op huidkanker vergroten. En laat dit nou de meest voorkomende soort kanker in Nederland zijn met jaarlijks 82.800 mensen die de diagnose krijgen. Je kunt je huid beschermen door zonnebrandmiddelen te gebruiken. Die zorgen ervoor dat je huid minder snel verbrandt, minder snel veroudert en het verkleint je kans op huidkanker. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Welke je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur, wat je fijn vindt of lekker vindt ruiken. Zelf gebruik ik graag crèmes, omdat deze meer vetten bevatten die uitdroging van de huid kunnen voorkomen. Voor mijn gezicht gebruik ik minimaal factor 30. Jezelf insmeren met zonnebrandmiddelen is belangrijk, maar nu ben ik mij nog bewuster van het belang van zonbescherming achter glas.

Lees ook: De gezonde schoolkantine

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo