Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Events / Leefstijl / Persoonlijk / Producten / Reviews / Skaten / Sport

Fit op skates

Een fijne temperatuur, stralende zon en de eerste voorjaarsbloemen komen op. Oftewel, de lente komt eraan. Het is nog maart en ‘maart roert zijn staart’, maar met dit mooie weer krijg ik enorm veel zin om lekker in de buitenlucht te zijn. Ik verheug me om straks met mooie dagen tochtjes te skaten en mee te doen met skatebootcamp. Skaten vind ik ontzettend leuk om te doen en je bent nooit te oud om plezier te maken toch? Behalve dat, is skaten ook een goede activiteit om je conditie te verbeteren, gewicht te verliezen en je spieren te versterken.

Skeelers of skates?

Jaren geleden heb ik geskeelerd. Skeelers, inline skates met vijf wielen, worden niet meer gemaakt, maar zijn vervangen door vier of drie grotere wielen. De reden hiervoor is dat de eindsnelheid met drie of vier grotere wielen aanzienlijk hoger ligt bij vijf kleinere wielen. Bovendien rol je ook nog eens makkelijker over oneffenheden.

Op internet ging ik op zoek naar nieuwe skates. Met een beetje rondkijken, kwam ik er al gauw achter dat er veel soorten skates zijn voor verschillende doeleinden. Mijn oog viel op de website van speciaalzaak www.onlineskateshop.nl met een een ruim assortiment van de beste skates, rollerskates, steps en boards. Op de website kun je zoeken naar skates per doel, bijvoorbeeld recreatie, speed of freeskaten. Behalve online, kun je ook zes dagen per week de winkel bezoeken. Ik besloot om naar Scheveningen te gaan om me goed te laten adviseren. Skates koop je namelijk niet voor een seizoen, maar je kunt er al gauw zo’n tien jaar mee vooruit.

Speciaalzaak

Met een beetje geluk vind ik een parkeerplek voor de shop. Bij binnenkomst van de winkel ben ik direct onder de indruk. Overal waar ik kijk, zie ik skates, boards en steps. Volgens de eigenaar, Roy, kom ik op een goed moment naar de winkel, omdat de nieuwste collectie net binnen is. Onlineskateshop.nl biedt veel keuze in skates van basismodellen tot professionele modellen waarop zelfs marathons worden gereden. Alle skates die onlineskateshop.nl verkoopt, zijn kwalitatief goed. Uitgebreid word ik geïnformeerd over de verschillende modellen. Van belang bij de aankoop van skates is onder andere de lengte van het frame en het wielformaat.

Voordat je skates koopt, is het verstandig om te bedenken wat je ermee wilt gaan doen en op wat voor terrein je gaat skaten. Ik vertel over mijn plannen om tochtjes te maken én mee te doen met skatebootcamp. Roy adviseert Recreatie en Fitness skates die kleine tot middelgrote wielen hebben. Deze skates zijn wendbaar, maar ook geschikt voor het skaten van tochtjes. Ook binnen deze categorie zijn er weer verschillende skates. Ik word geadviseerd om gewoon wat modellen te passen. Skates van verschillende merken verschillen qua pasvorm. Het is natuurlijk vooral belangrijk dat de schoen lekker zit. Roy adviseert om te passen met de juiste sokken. Ik heb ze niet bij me, maar in de winkel zijn ze beschikbaar.

Keuzestress

Als eerste probeer ik de K2 – Helena 90 2020 – Fitness Tour Skates uit. Ze zijn geschikt voor wat langere afstanden, maar nog steeds wendbaar genoeg voor in de stad. Het sluitsysteem is gemakkelijk te gebruiken. Het voelt even onwennig om op wielen te staan. Ik maak een rondje door de zaak om het gevoel terug te krijgen. De schoen sluit goed om de voet en mijn enkel wordt gesteund. De skates zitten eigenlijk meteen goed.

Hierna probeer ik de K2 – VO2 90 Boa w – Fitness Tour Skates. Met het BOA vetersysteem is deze skate makkelijk aan en uit te trekken. Door middel van een draaiknop op de voorkant van de skate sluit je de skate binnen no time en je hebt ze ook zo weer uit. Fantastisch systeem, maar de schoen zit minder lekker dan de vorige skates. De pasvorm vind ik belangrijk.

Om de K2 skates te vergelijken met een ander merk probeer ik ook Rollerblade – Macroblade 90 Smoky Purple Hot Pink W – Fitness Tour Skates uit. Ik vind ze er heel tof uit zien vanwege de kleuren. Om het verschil goed te ervaren, adviseert Roy om beide modellen aan te doen. Ik begin even te twijfelen, maar blijf er toch bij dat de pasvorm van de skates, die ik het eerste heb gepast, het beste voor mijn voeten is.

Protectie

Bij skaten is het wel van belang om jezelf te beschermen. De onlineskateshop.nl adviseert iedereen die gaat skaten in ieder geval pols, elleboog, kniebeschermers en een helm te dragen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De juiste maat is van belang, zodat de protectie niet verschuift. Roy vertelt dat polsbeschermers voor een groot percentage kunnen voorkomen dat de pols breekt. De juiste beschermers zijn glad, zodat je doorglijdt als je valt. Hierdoor wordt de kans dat je op je gezicht valt aanzienlijk kleiner. Je beschermt dus niet alleen je polsen, maar ook je gebit. Voor mij een belangrijke reden om nooit te skaten zonder bescherming.

In de webshop van Onlineskateshop.nl had ik leuke beschermers gezien met alle kleuren van de regenboog. Roy legt me uit dat het belangrijk is dat beschermers goed op hun plaats blijven zitten. Beschermers met een ‘sok’ blijven beter op hun plaats zitten dan een klittebandsysteem. Het oog wil natuurlijk ook wat, maar ga toch voor kwaliteit. Ik volg Roy’s advies op en kies voor de protectieset ROLLERBLADE – X Gear Protection Woman (3-pack) – Protectie. De knie- en elleboogbeschermers zijn voorzien van quick-release haken, om de beschermers snel aan en uit te kunnen trekken, en memory straps, zodat de beschermers altijd perfect passen. Dit systeem is echt ideaal voor een pauze op een terrasje en je even je beschermers af wilt doen.

Uiteraard mag een helm niet ontbreken. Ik kies voor de Triple Eight – Dual Certified with EPS Glossy Purple – Helm. Het is belangrijk om goed op de kwaliteit van de helm te letten. Deze helm is goedgekeurd door twee verschillende keurmerken namelijk CPSC en ASTM. Hierdoor weet je zeker dat deze helm ook echt beschermt. Als de helm voldoende is afgesteld, voorkom je dat de helm verschuift en je hoofd dus goed beschermt. Indien een standaard maat S, M of L helm niet past, maakt Onlineskateshop.nl je helm volledig op maat.

Haagse Skatetôg

Onlineskateshop.nl is mede-organisator en sponsor van Skatetôg, een leuk en gezellig skate event door Den Haag. Onder begeleiding van muziek skate je in een grote groep, jong en oud, in een rustig tempo langs bekende en minder bekende plekjes van Den Haag over een parcours dat wordt vrijgehouden van verkeer. Je skate over asfaltwegen en wordt begeleid door de politie Haaglanden. De tocht is zo’n 20 kilometer lang met onderweg twee pauzes. Je hoeft geen topskater te zijn, maar enige skate-ervaring is wel een vereiste. Mocht de tocht te vermoeiend zijn, dan kun je plaatsnemen in de zogenaamde bezembus die achter de tocht aanrijdt. Deelname is gratis maar heeft wel een maximaal aantal deelnemers. Ik vind het heel tof dat zo’n sportief evenement voor jong en oud wordt georganiseerd. Ik wil hier dan ook zeker een keer aan meedoen.

Skaten

Het leukste aan skaten vind ik de hoge fun factor. Het voelt niet aan als sporten, maar ondertussen ben je wel een geweldige workout aan het doen. Heerlijk om het gevoel van die draaiende wielen te voelen, snelheid te maken en vooral te genieten. Je kunt het lekker in je eigen tempo doen op elk moment van de dag. Skaten is ook nog eens een stuk minder belastend voor je gewrichten dan bijvoorbeeld hardlopen. Ik vind het vooral erg leuk om verschillende sporten af te wisselen. Skaten geeft me echt een kick.

Skates zijn duurzame producten waar je een lange tijd mee kunt doen. Passen en vergelijken in de winkel van Onlineskateshop.nl is dan ook zeker aan te raden, aangezien de skates na aankoop wel tien jaar meegaan. Je kunt ervan op aan dat je deskundig advies en service krijgt. Door kwalitatief goede skates en protectie te dragen, zorg ik voor meer comfort en veiligheid tijdens het skaten. Ik ben uitgebreid en goed geïnformeerd, heb verschillende modellen kunnen passen en vergelijken. Kom maar door met dat mooie weer, ik ben er helemaal klaar voor.

Hier deel ik alles over mijn ervaringen: Skaten.

Onlineskateshop.nl | Badhuisstraat 118 | Den Haag | www.onlineskateshop.nl

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo