Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Hotspots / Reviews

Brasserie UP

Op de hoek van de Duinstraat in Scheveningen ontdekte ik een leuke hotspot waar je biologisch, gezond én heerlijk kunt lunchen. Behalve voor een lekkere lunch, kun je bij Brasserie UP ook terecht voor ontbijt en koffie met wat lekkers. Het pand valt direct op door het frisse groen en een knus terras voor de deur. De inrichting van het restaurant ziet er gezellig uit en er hangt een huiselijke, ongedwongen sfeer. In het midden van de zaak staat een grote leestafel met allerlei tijdschriften en kranten. Op de tafels staan verse bloemen en op de achtergrond klinkt relaxte muziek.

Menu

Mijn moeder en ik nemen plaats aan een tafeltje bij het raam. We beginnen met een kopje koffie en gemberthee om de menukaart eens goed te bekijken. De menukaart is enorm uitgebreid. Broodjes, sandwiches, wraps, burgers, salades, tosti’s, panini’s en nog veel meer. Het brood is 100% biologisch en je kunt kiezen uit harde broodjes of boterhammen. Ook buiten de kaart wordt er van alles aangeboden, dat zich ook richt op vegan, zoals vegan (kip) tikka maar dan van soja, en glutenvrije gerechten. Ook staan er shakes en smoothies op het menu, zoals ‘detox‘ van appel, wortel, gember en citroen, en ‘relax‘ van mango, kokosmelk, kardamon en yoghert. Deze shakes hebben een frisse smaak en zijn ook nog eens gezond!

We gaan allebei voor een vegetarisch lunchgerecht. Mijn moeder kiest voor de ‘Olijvenomelet‘ met avocado, zoetzure paprika, aioli en rode ui. Een verrassend lekkere combinatie! Ik kies voor een broodje ‘Hummus‘ met feta, olijven, komkommer, zoetzure paprika, rode ui en munt. Verrukkelijk! De broodjes zijn rijk belegd. Het staat niet op de menukaart, maar je broodje wordt ook nog geserveerd met salade en chips. Er is zichtbaar aandacht besteed aan de presentatie. Deze broodjes zijn absoluut van goede kwaliteit voor een redelijke prijs.

Uniek

Deze leuke brasserie is niet zomaar een brasserie, maar een uniek leer-werkbedrijf voor verslaafden in herstel. Na een moeilijke periode waarin zij hun verslaving hebben overwonnen, krijgen ze een kans om werkend te leren om hun leven weer op de rit te krijgen. Willem Govers, eigenaar van brasserie UP, leeft met hart voor de zaak en biedt jonge ex-verslaafden structuur, regelmaat en eigenwaarde en boven alles toekomstperspectief. Een bijzonder initiatief!

Brasserie UP | Duinstraat 1 | 2584 AV Scheveningen | www.brasserieup.nl
Tweede vestiging Brasserie UP: Javastraat 69A | Den Haag

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo