Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Beauty & Wellness / Reviews

Double Cleanse reiniging van Dermalogica

dermalogica

Vooral na zonnige dagen voelt mijn huid droog aan. Ondanks dat ik mij iedere dag insmeer met dagcrèmes houdt mijn huid minder goed vocht vast en voelt minder glad aan. Soms kijk ik wel eens naar mijn huid en ziet het er minder glowy uit dan ik zou willen. Liever niet begin ik over mijn leeftijd, maar ja, het telt toch ook echt mee dat ik een jaartje ouder wordt en mijn lijf minder collageen aanmaakt. Om mijn droge huid goed te verzorgen (en te laten stralen!) reinig ik mijn gezicht dagelijks. In deze blog vertel ik je over de Double Cleanse face wash techniek van Dermalogica. Onderdeel hiervan is de Daily Microfoliant. Dit is de bekroonde en best verkochte poederexfoliant van Dermalogica. Wereldwijd gaat er maar liefst iedere 30 seconden één over de toonbank!

Waarom Dermalogica?

Aan de basis van een gezonde huid staat het gebruik van goede ingrediënten. Net als met voeding eigenlijk. Je eet gezond en sport regelmatig, maar smeert troep op je gezicht. Nee, daar doe ik niet aan. Dermalogica maakt enkel gebruik van hoogwaardige ingrediënten waarvan is bewezen dat deze bijdragen aan het verkrijgen van een gezonde huid. Dat bewijs wordt niet alleen geleverd door jarenlang onderzoek, maar ook uit het feit dat ruim 100.000 schoonheidsspecialisten wereldwijd met de producten van Dermalogica werken. Daarnaast is 99% van de producten vegan en vrij van parabenen, gluten en dierproeven. Daarnaast staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij Dermalogica, want alle tubes, flessen en dozen worden ontworpen om te worden hergebruikt, gerecycled en/of gecomposteerd.

Dubbel reinigen van de huid op milde wijze

Dermalogica biedt een groot assortiment aan huidverzorgingsproducten en productlijnen. Maar is vooral bekend om de double cleansing formule, oftewel het dubbel reinigen van de huid op milde wijze. Voor de Dermalogica Double Cleanse techniek maak je gebruik van de volgende producten: PreCleanse, Special Cleansing Gel en de Daily Microfoliant Exfoliator.

Stap 1: reinigen met PreCleanse

De eerste stap in Dermalogica’s dubbele reiniging is de PreCleanse. Hiermee reinig je de huid grondig op professionele wijze zonder daarbij de huidbarrière te beschadigen. Deze cleanser op oliebasis is zeep- en parfumvrij en bevat abrikozenpitolie en olijf-kukuinoot om effectief overtollig talg en ander vuil te verwijderen. Met droge handen breng ik een kleine hoeveelheid aan op mijn huid. De textuur en geur van de cleanser op oliebasis vind ik aangenaam. Het voelt niet vet aan. Zachtjes masseer ik de cleanser in en concentreer mij hierbij op de gebieden met verstoppingen en onzuiverheden. In mijn geval is dit mijn neus. Vervolgens maak ik mijn handen licht vochtig en ontstaat er een melkachtige substantie. Met lauwwarm water verwijder ik vervolgens de cleanser van mijn gezicht.

Stap 2: reinigen met Special Cleansing Gel

De tweede stap in de reiniging van mijn gezicht is het gebruik van de Special Cleansing Gel. Deze schuimende gezichtsreiniger is één van de meest verkochte producten van Dermalogica. Op vochtige handen breng ik een kleine hoeveelheid aan en wrijf ik een beetje om de cleanser op te schuimen. Vervolgens breng ik de gel aan op mijn gezicht, masseer het in om het vervolgens te verwijderen met lauwwarm water. De gel bevat kalmerende ingrediënten zoals citroenkruid en lavendel en ruikt lekker.

Stap 3: masseren met Daily Microfoliant

Een gezonde huid scheidt van nature dode huidcellen af, maar de door de zon beschadigde huid heeft hierbij hulp nodig. De laatste stap van de Dermalogica Double Cleanse face wash techniek is dan ook het verwijderen van dode huidcellen met de Daily Microfoliant. Dit doe je met behulp van een milde poeder die rijstextracten bevat. Door de poeder te mengen met een paar druppels water ontstaat er een lichte pasta.

Met roterende bewegingen breng ik de Daily Microfoliant op mijn huid aan, waarbij ik het gebied rond mijn ogen vermijd. Zo komen de dode huidcellen makkelijker los en wordt celvernieuwing gestimuleerd. Ik raad je aan om de huid zachtjes te masseren en niet te schrobben om gevoeligheid van de huid te voorkomen. Daily Microfoliant verwijdert niet alleen dode huidcellen, maar bereidt je huid ook voor op een betere opname en opname van vocht inbrengende middelen. Mijn huid is na de Dermalogica Double Cleanse goed gereinigd en super zacht.

Lees meer Beauty & Wellness

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo