Zoeken...
TOP
Boeken Reviews

Audubon vogels kleurboek

Wat was ik in mijn nopjes toen het kleurboek Audubon vogels op mijn deurmat viel. Naast de originele illustraties van John James Audubon vind je paginagrote lijntekeningen om in te kleuren. Het inkleuren van lijntekeningen vind ik een perfecte manier om ontspanning te vinden.

Verbluffende kunstwerken

In dit kleurboek vind je een selectie van meer dan 40 kunstwerken uit Birds of America, het meesterwerk van John James Audubon. In 1820 trok Audubon de wildernis in met de intentie om het meest complete verslag van vogelsoorten tot nu toe te maken. Voor zijn kunstwerken maakte Audubon gebruik van verschillende combinaties van aquarel, pastel, grafiet, olieverf en krijt. De vogels vind ik opmerkelijk levensecht geschilderd. Dat maakt het zo realistisch natekenen van de vogels een leuke uitdaging.

Dol op dit unieke kleurboek

De contouren van de vogels zijn mooi met speelse vormen en levendige verenkleden in allerlei kleuren. De tekeningen zijn makkelijk genoeg om in te kleuren. De lijnen gaven mij voldoende houvast om te oefenen met het werken van verschillende kleurschakeringen. Een absolute pré aan dit kleurboek is dat het papier voldoende stevig is. Ik kleur met potlood, maar ik denk zelfs dat je aquarelpotloden met een beetje water kunt gebruiken. Afhankelijk van de hoeveelheid water zal het papier dan wel gaan bubbelen. Het is niet zo dat ik een fascinatie heb voor vogels, maar ik ben wel dol op de natuur. Ik word echt blij van kleuren in dit unieke kleurboek.

Audubon vogels kleurboek | Uitgeverij MUS | EAN 9789045328478 

Meer kleuren

Elke dag botanisch tekenen
Botanisch kleurboek
Mythografie Paradijs

Stéfani gets fit
TAGS:

«

»

Volg @stefani_getsfit