Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Kids

Zwem mee met schildpad in de diepe zee

Volg de zeeschildpad en verken elk hoekje van onze indrukwekkende oceanen

Ben je klaar voor een tocht door de onderwaterwereld? Zwem mee met schildpad in de diepe zee is een rondreis door de indrukwekkende oceanen in de wereld. Je ontdekt de vijf blauwe wereldzeeën en maakt kennis met hun bewoners en hun bijzonere leefomgeving. Je ziet de oceanen in actie en leert wat jij kunt doen om ze te redden.

Kleurrijke diepe wateren

De omslag van dit boek vind ik al zo prachtig. Een kleurrijke zee met de titel van het boek in gouden letters, dat belooft wat. Pagina voor pagina bevat dit boek prachtige illustraties. Alleen al vanwege deze mooie platen kunnen mijn jongens en ik uren door dit boek bladeren. Maar de inhoud van het boek is ook zeker de moeite waard. Zwem mee met schildpad in de diepe zee is ontzettend leerzaam. Eigenlijk alles wat met onze oceanen te maken heeft komt aan bod. Zo begint het boek over welke oceanen onze planeet kent en waarom oceanen zo belangrijk zijn. Leer je over golven, jaargetijden en stromingen.

De aanbevolen leeftijd voor Zwem mee met schildpad in de diepe zee is zes jaar. Sommige teksten zijn iets te informatief voor mijn kleuters, maar ik vertel veel aan de hand van de illustraties en op die manier doen ze ontzettend veel kennis op. Ik denk dat het boek ook zeker geschikt is voor wat oudere kinderen. Het hoofdstuk over kampioenen van de oceaan wekt direct de interesse van mijn zoons. Welke vis is het snelst? En welke vis kan het diepste duiken? Welke vis is het gevaarlijkst?

Zet je in voor de oceanen

We hebben veel kennis opgedaan over onze oceanen en weten nu waarom ze zo belangrijk zijn. Maar we hebben ook gelezen dat de oceanen worden bedreigd door bijvoorbeeld overbevissing en plastic. Gelukkig kunnen we een heleboel doen om te helpen. ‘Niet meer vissen’, roept mijn jongste kleuter. Mijn jongens wijzen meteen naar het rapen van afval. Logisch, want we plandelen wel vaker bij ons in de buurt. Het boek geeft leuke tips, zoals pak de fiets, recycle, ruim een strand op en vermijd plastic. Dat is dan ook de belangrijke boodschap van dit boek: Deel deze verhalen, samen kunnen we de oceanen redden.

Koop Zwem mee met schildpad in de diepe zee! bij je lokale boekhandel of via Bis Publishers

Zwem mee met de schildpad in de diepe zee
Catherine Barr
Laurence King Publishing
ISBN 9789492938527
april 2021

Ben je benieuwd naar andere boekreviews, kindvriendelijke hotspots en leuke producten? Neem dan een kijkje bij Kids.
Volg je me al op Instagram? Ook hier deel ik leuke tips voor kids.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo