Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Leefstijl

Wereld Obesitas Dag 2021

Everybody needs everybody

“Je moet gewoon de knop omzetten. Eigen schuld, dikke bult. Moet je maar meer gaan sporten.” Bewustwording is vandaag de dag nog steeds belangrijk als het om obesitas gaat. Er zijn helaas nog veel vooroordelen. Veel mensen weten grofweg wel wat obesitas inhoudt, maar er is nog een groot gebrek aan kennis. Zo worden mensen met obesitas nog wel eens gezien als lui, gulzig en met een gebrek aan zelfdiscipline. Ze worden vaak gediscrimineerd op de werkplek, in het onderwijs en zelfs door professionals in de gezondheidszorg. Dit zorgt alleen maar voor extra gezondheidsschade bij mensen met obesitas.

Voorkomen is beter dan genezen

op Wereld Obesitas Dag wordt wereldwijd aandacht besteed aan obesitas met de campagne ‘Everybody needs Everybody’. Obesitas, oftewel ernstig overgewicht, verhoogt het risico op verschillende ziekten, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en kanker. Daarnaast zijn er nog tal van andere gezondheidsrisico’s, zoals onvruchtbaarheid, huidproblemen en slaapapneu. Obesitas is geen persoonlijke keuze, maar een op zichzelf staande ziekte. Het voorkomen en tijdig behandelen van (ernstig) overgewicht is daarom van groot belang. Die behandeling is niet simpelweg minder eten en meer bewegen. Alles komt aan bod als het om een gezonde leefstijl gaat. Denk aan de invloed van de omgeving en andere factoren zoals het gebruik van medicijnen.

Samen bereiken we meer

World Obesity Day zet zich wereldwijd in om gezamenlijk te werken aan een gelukkiger, gezonder en langer leven voor iedereen. Samen bereiken we immers meer. Het doel van deze dag is het stimuleren en ondersteunen van acties die mensen helpen om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Behalve voorlichting is het bijvoorbeeld ook belangrijk dat er meer leefstijlonderwijs komt. Uit eigen ervaring weet ik hoe moeilijk het is om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Door mijn verhaal te delen, hoop ik jou bewuster te maken van het belang van een gezonde leefstijl. Met die kennis hoop ik je te inspireren om beter voor jezelf te zorgen en bewustere keuzes te maken op weg naar een gezonder én gelukkiger leven. Volg je me al op Instagram? Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

Kijk voor meer informatie op de website van World Obesity Day.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo