Zoeken...
TOP
Boeken Reviews

Vega(n) food voor sporters

Denk jij bij de combinatie sporten en eten als eerste aan kip en tonijn? Het aantal vegans groeit met de dag. Toch zijn er nog veel mensen die zich druk maken over eventuele tekorten in voedingsstoffen bij een plantaardig dieet, vooral als het om eiwitten gaat. Nanneke Schreurs en José van Riele laten met ‘Vega(n) food voor sporters’ zien dat je je eiwitten prima uit plantaardige bronnen kunt halen. Dit prachtige kookboek is voor iedereen die vegetariër of veganist is, het overweegt te worden of gewoon wat vaker plantaardig wil eten. en vooral voor iedereen die op zoek is naar inspiratie voor plantaardige recepten.

Lees ook: Every Day Vegan Budget Friendly

Vegetarische en vegan recepten, weekmenu’s en tips

Als orthomoleculair therapeut en personal trainer ziet Nanneke Schreurs maar al te vaak dat mensen die overstappen op een vegetarisch of veganistisch voedingspatroon vooral voedingsmiddelen gingen weglaten zonder na te denken over hoe deze te vervangen. Dit inspirerende kookboek legt uit hoe iedereen met een actieve vega(n) levensstijl voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt – met 75 lekkere en makkelijke recepten voor weekend- en topsporters. Inclusief kleurencode per voedingsgroep, zodat in één oogopslag duidelijk is of er voldoende eiwitten in het recept zitten.

Plantaardig eten voelt als een verrijking

‘Waar haal jij je eiwitten vandaan?’ Dit is waarschijnlijk de meest gestelde vraag aan vegetariërs en veganisten. Volgens Nanneke Schreurs is het helemaal niet moeilijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen als je geen vlees of vis eet. Je moet alleen wel weten hoe.

Vega(n) food voor sporters begint dan ook met waardevolle informatie over o.a. de voordelen van plantaardige voeding, proteïne uit planten en plantaardig proteïne poeder. Daarna volgen weekschema’s die bedoeld zijn als basisvoedingsschema. In de schema’s is gebruikgemaakt van drie maaltijden per dag, ook worden er tips voor tussendoortjes gegeven.

Makkelijk en snelle plantaardige, eiwitrijke recepten

Daarna volgen de recepten, waar ik naar uit heb gekeken. Bij de carrotcake muffins en de flensjes met notenvulling en gegrilde ananas begin ik al te watertanden. De recepten zijn super goed te doen en echt lekker. Bij elk recept staat de bereidingstijd, fijn om te weten hoeveel tijd je kwijt bent aan het maken van het recept. Ook wanneer je het liefst zo min mogelijk tijd kwijt wil zijn aan je maaltijden, kun je met dit kookboek goed uit de voeten. De recepten vind ik in de meeste gevallen laagdrempelig. Je hoeft geen keukenprinses te zijn om gezonde, lekkere en voedzame maaltijden op tafel te zetten.

In Vega(n) food voor sporters ligt de nadruk op wat plantaardige voeding voor jouw gezondheid en sportieve prestaties kan betekenen. Het boek heeft niet alleen heerlijke recepten met prachtige foto’s, maar geeft ook heel veel informatie. Top voor iedereen die al volledig vegan is of dat met kleine stapjes wilt worden!

Koop Vega(n) food voor sporters bij je lokale boekhandel of via Bol.com

Vega(n) food voor sporters
Nanneke Schreurs
Kosmos Uitgevers
EAN 9789043924337
augustus 2022

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit