Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Producten / Reviews

Een goede nachtrust met Tuur®

tuur matras natuurlatex

Na twee zwangerschappen met veel gewichtstoename heeft niet alleen mijn lichaam behoorlijke veranderingen doorstaan, maar ook mijn matras heeft heel wat te verduren gehad. Al een tijd word ik wakker met pijn aan mijn rug. We vertoeven een groot deel van ons leven in bed; een goede reden om eens kritisch naar ons eigen bed te kijken. Volgens mijn man waren onze matrassen aan vervanging toe. Gemiddeld genomen is het aan te raden om iedere acht tot tien jaar je matras te vervangen. Zo zorg je ervoor dat je lichaam de juiste ondersteuning blijft krijgen. We gingen op zoek en vonden het ultieme slaapcomfort in het Tuur® Original Matras. In deze blog vertel ik je hierover.

Een belangrijke aankoop voor je gezondheid

Als er een kuil in je matras zit, dan is hij gewoon op. Maar meestal is je lichaam de beste graadmeter om erachter te komen of je matras aan vervanging toe is. Kun je je draai niet meer vinden, lig je niet meer goed of lig je geregeld wakker? Dit kunnen tekenen zijn dat je matras aan vervanging toe is. De kwaliteit van je matras neemt af na verloop van tijd. Het kan te maken hebben doordat je lichaam verandert, bijvoorbeeld doordat je zwaarder of lichter wordt, je krijgt last van kwaaltjes of je slaaphouding verandert.

Een goede nachtrust is niet alleen goed voor je humeur, je alertheid en je vermogen om te leren. Slaap beschermt je ook. Sterker nog, chronische slaapproblemen kunnen er voor zorgen dat je ziek wordt. Slapen is wat mij betreft de basis van een gezonde leefstijl en een goed matras is dan ook super belangrijk.

Natuurlijke kwaliteitsmatrassen met een lange levensduur

Een goed matras ondersteunt goed, ligt lekker én gaat lang mee. Maar er zijn vele soorten matrassen op de markt, en het kan een behoorlijke uitdaging zijn om de juiste keuze te maken. Naast een goede ondersteuning, vind ik duurzaamheid ook belangrijk. De meest duurzame matrassen die nu op de markt zijn, zijn van natuurlatex. Dit materiaal heeft een antibacteriële en schimmelwerende werking en dat is erg prettig in verband met mijn huisstofmijten allergie.

In mijn zoektocht naar een duurzaam matras kwam ik bij Tuur® terecht. Dit Belgische familiebedrijf biedt natuurlijke kwaliteitsmatrassen met een lange levensduur. De productie vindt plaats in België, wat zorgt voor een kleine voetafdruk, én er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige Europese materialen, zoals schapenwol en 100% natuurlatex.

Een Tuur® matras biedt verstelbare stevigheid

Misschien wel het allerbelangrijkste is dat je matras lekker ligt. Een mooi pluspunt van het Tuur® Original matras vind ik dan ook de verstelbare stevigheid. Het matras is medium stevig en geschikt voor elke slaaphouding. Aangezien ik nogal woel in mijn slaap en de ene keer op mijn zij lig en de andere keer op mijn buik past zo’n allround matras goed bij mij. Ook kun je het matras omdraaien voor een zachtere kant. Natuurlatex is flexibel en veerkrachtig, waardoor het als het ware met jouw lichaam meebeweegt. Het matras past zich direct aan je bewegingen aan. Kortom, ik lig prettig.

Niet eerder kocht ik een matras online. Een nieuw matras is een investering van dergelijke omvang dat je er wel zeker van wilt zijn, dat je er lekker op ligt. Waarom ik het bij Tuur® wel aandurfde? Natuurlijk de goede recensies die ik online las, maar ook de proefslaapperiode van Tuur® is maar liefst 120 dagen. Zo kun je het Tuur® matras bijna vier maanden lang risicovrij uitproberen.

Lees ook: Doe de slaapcheck

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo