Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Leefstijl

18e Warmetruiendag

warme truiendag

Jaaa… het Warmetruienseizoen is weer begonnen! Elk jaar melden weer honderdduizenden Nederlanders zich actief aan voor Warmetruiendag onder het motto ‘verwarm jezelf, niet de wereld’. Want als iedereen één graadje lager stookt, één stookseizoen lang, bespaart dat 1 megaton CO₂; dat is een flinke hap uit de 3,4 megaton uitstoot die Nederland voor 2030 moet besparen in alle gebouwen. En wist je dat we allemaal samen op één dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden besparen? Kortom: samen hebben we impact, en dát is waar we met Warmetruiendag voor gaan.

Dag kolen en gas, hallo energiebesparing!

Warmetruiendag wil de CO₂ uitstoot nú omlaag, niet pas in 2030, ’50 of ’70. Dat kan door samen in actie te komen: dat kan op heel veel manieren en energiebesparing is belangrijk onderdeel van élk klimaatscenario. Inmiddels deden dan ook al zo’n drie miljoen mensen mee aan Warmetruiendag, doe jij ook (weer) mee? Vraag buren, collega’s, (sport-)vrienden en familie om ook mee te doen want samen energie besparen geeft energie. De Wereld van Warmetruiendag is de kracht van het collectief: impact, samen, NU. Energiebesparing is geen ‘blah, blah, blah’ maar stopt uitstoot, nu.

Dus: zet die verwarming lager, trek een extra warme trui aan, deel je klimaatoplossingen op de kaart, zet je actie of lievelings warme truiverhaal op social media, maak een actietrui, vraag je buren, collega’s, vrienden en familie en doe mee! Samen energiebesparen, geeft energie.

Veel kleine beetjes helpen een boel

Warmetruiendag is de vrolijkste én grootste klimaatactie van Nederland. Samen hebben we een enorm energiebesparingspotentieel. De cijfers: als heel Nederland op Warmetruiendag één graadje minder warm stookt, bespaart dat al 3,3 miljoen kubieke meter gas en 6,3 miljoen kilo CO₂. Een heel stookseizoen een graad lager stoken, komt neer op een besparing van 1 megaton CO₂. Dat is bijna 30 procent van de CO₂-reductie die Nederland in 2030 in de gebouwde omgeving wil realiseren. Samen enthousiasmeren we nog meer mensen om energie te besparen. Daarbij gaat 1 op de 5 mensen na deelname aan Warmetruiendag bewuster om met energie blijkt uit onderzoek. Op veel simpele manieren kun je een bijdrage leveren aan een schonere wereld. En nee, een extra warme trui is niet genoeg om het klimaat te redden, maar: elke trui telt. Dus laten we ons niet gek maken met denken dat de ander aan zet is: het is tijd voor actie!

Wat voor type ben jij? Doe de klimaat zelftest!

Header: Warmetruiendag

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo