Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Producten / Reviews

HAK introduceert HAK-in-PAK

hak in pak peulvruchten

Meer bonen op het bord: met de introductie van HAK-in-PAK wil het groentemerk uit Giessen Nederlanders inspireren om vaker peulvruchten op het menu te zetten. En hoe! De nieuwe trendy, kleurrijke productlijn knalt uit het schap met een breed assortiment handige kartonnen, betaalbare pakjes: kidneybonen, linzen, kikkererwten, bruine bonen, witte bonen en een bonenmix. HAK-in-PAK is 100% natuurlijk, zonder conserveringsmiddelen, verkrijgbaar in kleine en grote pakjes – dit helpt te doseren en daarmee voedselverspilling is voorkomen – en bovenal supersmakelijk.

Plant-aardig

Eiwitten zijn onderdeel van een gezond voedingspatroon. Op dit moment komt het merendeel (57%) van onze eiwitten uit dierlijke voedingsmiddelen. Die verhouding zal anders moeten in de toekomst: met meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten – we noemen dat ‘eiwittransitie’. Meer plantaardige eiwitten zijn beter voor het milieu en onze gezondheid. Met HAK-in-PAK wil HAK meer peulvruchten op het menu zetten en daarmee de eiwittransitie een boost geven.

De peulvrucht verdient meer podium

Peulvruchten verdienen eigenlijk een podiumplek binnen ons voedingspatroon. Ze passen perfect bij gerechten uit de wereldkeuken en wanneer je een dagje geen vlees eet. Peulvruchten hebben een duurzame, lage footprint en zijn dus goed voor de bodem, maar ook voor ons. Ze zijn namelijk een bron van plantaardige eiwitten, bestaan uit langzame koolhydraten en bevatten onder andere ijzer, vitamines en vezels. Daarbij zijn ze ook nog eens lief voor onze portemonnee!

En of je nu peulvruchten toevoegt aan je curry, salade of wrap, kiest voor een kruidige hummus of gaat voor een lekkere linzensoep: de variatiemogelijkheden met peulvruchten zijn eindeloos. Geen wonder dat gezondheidsorganisaties adviseren meer peulvruchten te eten. Op dit moment eten we gemiddeld nog maar 1/3e van de door het Voedingscentrum aanbevolen hoeveelheid peulvruchten. Minimaal 1x peulvruchten op het menu is het devies. HAK-in-PAK helpt: met de handige pakjes voeg je lekker, snel, gemakkelijk en betaalbaar peulvruchten toe aan je maaltijd.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo