Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Producten

Tips om sporten met je smartphone aangenamer te maken

Niet iedereen houdt evenveel van sporten. Hoewel de één het erg graag doet, doet de ander het met tegenzin. Maar het is erg goed voor je lichaam als je regelmatig beweegt. Om je hierbij te helpen, bestaan er verschillende apps op je smartphone die je (gratis) kunt downloaden. De apps kunnen je helpen om efficiënter te kunnen sporten en meer uit je trainingen te halen. Mijn activity tracker en apps op mijn smartphone hebben mij geholpen in mijn zoektocht naar een actiever, gezonder en gelukkiger leven.

Doelen stellen met een Apple iPhone

Op de app Gezondheid op de iPhone is het mogelijk om veel dingen bij te houden. Zo kun je per dag bijhouden hoe ver je hebt gelopen en hoeveel stappen je hebt gezet. Daarnaast kun je zien hoeveel trappen je hebt gelopen. Wanneer je gebruik maakt van een activitytracker zoals Fitbit of Apple Watch om je pols kun je ook je hartslag meten en erachter komen hoe gestrest je bent. Bovendien kun je doelen stellen door middel van een activiteitenapp. Aan de hand van de app kun je vervolgens zien of je je doelen voor die dag hebt behaald. Ook kun je een volledig overzicht weergeven van de activiteiten die je hebt gedaan toen je je activity tracker droeg. Het meten van mijn beweging heeft mij gestimuleerd om dagelijks meer te bewegen. Zo heb ik een zittend beroep en daagt het me vooral op werkdagen uit om een lunchwandeling te maken en vaker de trap te pakken in plaats van de lift.

Mindfulness met de app van Google Fit

Wanneer je niet altijd je smartphone gebruikt, maar toch je activiteiten bij wilt houden, is Google Fit een goede oplossing. Op deze manier kun je mindfulness-sessies invoeren in de Google Fit app. Apps die Google Fit ondersteunen zijn bijvoorbeeld Headspace, de mindfulness app die je helpt om te ontspannen. Ook met de Google Fit app is het mogelijk om je activiteiten te synchroniseren met de Gezondheid app op je iPhone. Zo zal je al je activiteiten kunnen weergeven en een duidelijk overzicht verkrijgen over welke activiteiten je hebt uitgevoerd.

Ommetje

Met de Ommetje-app word je gestimuleerd en gemotiveerd om in beweging te komen. Met je Ommetje verdien je medailles en punten. Zo kun je bijvoorbeeld de vroege vogel medaille winnen door te wandelen voor 09.00 uur ’s ochtends. Bovendien kun je met vrienden, familie of collega’s een groep aanmaken en elkaar uitdagen. Door mijn zwager werd ik uitgenodigd om deel te nemen aan een familieteam. Zo kunnen we op een leuke manier toch ‘samen’ bewegen. Je kunt overigens aan meerdere teams tegelijk deelnemen. In deze blog lees je of ik deze app nog steeds gebruik.

Bescherm je smartphone

Als je je prestaties graag bijhoudt met je smartphone, dan wil je natuurlijk niet dat je telefoon schade oploopt of in duizend stukjes op de grond valt en je smartphone het lootje legt. Het gevaar dat je smartphone tijdens het sporten beschadigd raakt is groot. Gebruik bijvoorbeeld een waterdichte fietshouder als je veel op de fiets te vinden bent in combinatie met een stevig telefoonhoesje. Let wel op dat sommige fietshouders alleen voor bepaalde type smartphones geschikt zijn. Dit geldt overigens ook voor de aanschaf van een telefoonhoesje. Er bestaan maar weinig telefoonhoesjes die universeel zijn en voor verschillende toesteltypen geschikt zijn. Nog even en Apple maakt de nieuwste iPhone bekend. Mocht jij straks de trotse eigenaar van een iPhone 12 zijn, dan kun je naar hartenlust shoppen in het enorme assortiment iPhone 12 hoesjes van Casimoda.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo