Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl / Producten / Reviews / Sport / Wandelen

Ommetje

Heb jij vandaag al een Ommetje gemaakt? Elke dag een ommetje maken is goed voor je hersenen en belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt er energie van en je productiviteit neemt toe. Ook helpt wandelen bij onthaasten en verbetert het je creativiteit. Om wandelen nog leuker te maken heeft de Hersenstichting de gratis app Ommetje ontwikkeld.

Meer bewegen

Ommetje is een bewustwordingscampagne van de Hersenstichting in samenwerking met neuropsycholoog Erik Scherder. De campagne is gericht op het verbeteren van je hersengezondheid. Het doel is om Nederlanders te activeren om door de dag heen meer te bewegen en het patroon van te lang stilzitten te doorbreken.

Wandelen houdt je hersenen gezond. Maak het nog leuker met de Ommetje-app!

Een Ommetje maken van minimaal 20 minuten per dag is gezond, omdat regelmatig bewegen mensen gezond houdt, beschermt tegen cognitieve achteruitgang en het de risico’s op verschillende hersenaandoeningen verkleint, zoals dementie, beroerte en depressie. De beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad geven aan dat je per week tenminste tweeëneenhalf uur matig intensief moet bewegen. Hiermee wordt bedoeld dat je hartslag omhoog gaat en je ademhaling dieper en sneller wordt tijdens de beweging. Zo houd ik mijn hartslag en actieve minuten bij met mijn gezondheid- en smartwatch Fitbit.

Ommetje app

Met de Ommetje-app word je gestimuleerd en gemotiveerd om in beweging te komen. Maak elke dag een Ommetje en verdien hier medailles en punten mee. Zo kun je bijvoorbeeld de vroege vogel medaille winnen door te wandelen voor 09.00 uur ’s ochtends. Om het nog leuker te maken kun je met vrienden, familie en/of collega’s een groep aanmaken en elkaar uitdagen om dagelijks te wandelen. Zo werd ik door mijn zwanger uitgenodigd om deel te nemen aan een familieteam en ook mijn collega’s hebben een groep aangemaakt. Je kunt aan meerdere teams tegelijk meedoen en zo kun je op een leuke manier toch ‘samen’ bewegen.

Tot slot

De Hersenstichting is een goed doel dat de moeite waard is om te steunen. De gratis app vind ik een goed initiatief om wandelen te stimuleren. Het kan een stok achter de deur zijn om gezonder door het leven te gaan en werkt preventief met het oog op ziektes en aandoeningen. Mocht je nog niet dagelijks een Ommetje lopen, dan kan deze app je zeker motiveren om daar wel een gewoonte van te maken. Zelf blijf ik de app niet gebruiken. Wandelen is voor mij al een dagelijkse, gezonde gewoonte en bovendien maak ik graag gebruik van mijn smartwatch en andere apps. Ben je benieuwd welke apps? Lees dan: Activitytrackers en leefstijlapps, helpt dat nu echt?

Volg je me al op Instagram? Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

Blogfoto: Hersenstichting.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo