Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl / Producten / Reviews

Drummen is gezond

Wanneer heb jij voor het laatst muziek gemaakt? Als tiener zat ik op pianoles en speelde ik dwarsfluit. Na het horen van het nummer ‘Lily was here’ wilde ik de nieuwe Candy Dulfer worden en later tijdens muziekles op de middelbare school kroop ik voor het eerst achter het drumstel. Nu is het al lang geleden dat ik muziek heb gemaakt. Jammer, want muziek maken is leuk en ontzettend goed voor je brein. Uit tal van wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat muziek een positieve bijdrage levert aan je mentale gezondheid. Volgens Neuropsycholoog Erik Scherder is het zelfs onbegrijpelijk dat we niet allemaal muziek maken: “Gezond eten, sporten, goede nachtrust: muziek maken hoort in datzelfde rijtje thuis.”

Muziek maken is gezond

Drummen kan een heerlijke uitlaatklep zijn voor je opgekropte emoties of om je energie kwijt te raken. Even lekker losgaan en je gedachten op nul zetten. Trommelen is niet alleen leuk om te doen, maar kan ook opluchten en ontspanning bieden. Bij drummen denk je misschien aan een lastig instrument die veel ruimte nodig heeft en herrie maakt, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Het oprolbare drumstel van Mikamax is van compact formaat en je kunt zelfs oordopjes aansluiten zodat niemand last heeft van geluidsoverlast.

Het is een professionele drumset die je op kunt rollen en in je tas overal gemakkelijk mee naar toe kunt nemen. Je drumstel wordt geleverd met drumsticks, waarmee je naar hartenlust kunt meppen op de 9 pads die je kunt aanslaan. Op het controlepaneel kunnen de twee meegeleverde pedalen worden aangesloten. Met een USB-verbinding of batterijen heb je het apparaat in een mum van tijd aan de praat. Je heb wel een luidspreker nodig of oordopjes om het drumgeluid te horen. Dan ben je klaar om muziek te maken en de show te stelen. Als je niemand tot last wilt zijn of je bent het getrommel van je kinderen zat dan sluit je gewoon oordopjes aan. Alles over de diverse functies van het oprolbare drumset vind je in de bijgeleverde handleiding. Zo kun je zelfs je drumsessie opnemen.

Drumsolo’s are my cardio

Drummen is niet alleen ontzettend leuk om te doen, maar ook leerzaam. Ieder lichaamsdeel maakt een andere beweging, waardoor je veel controle krijgt over je lichaam. Je motoriek verbetert en als je je helemaal uitleeft en zo hard mogelijk slaat dan zou je best kunnen zeggen dat drummen een workout is! Muziek maken is nog verrijkender dan muziek luisteren. Waar wacht je nog op? Muziek maken is zoveel meer dan een hobby!

Bestel jouw oprolbare drumset van Mikamax eenvoudig via Bol.com

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo