Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Leefstijl / Reviews

Mijn mindfulness journal

Je dagelijkse portie mindfulness

Bij mindfulness dacht ik aan zweverig gedoe en spiritualiteit. Nee niets voor mij, daar ben ik veel te nuchter. Maar om eerlijk te zijn, had ik geen idee wat mindfulness eigenlijk inhield. Nu weet ik dat het alles behalve zweverig is. Het doel van mindfulness is juist dat je niet meer piekert over het verleden of je zorgen maakt om de toekomst. Door mindfulness te zijn, ben ik dankbaar en tevreden met het leven dat ik leid. Ik pieker minder en ervaar meer rust en voldoening in mijn leven.

Mindfulness is een reis

Mindfulness is niet iets dat je van de ene op de andere dag beheerst, maar meer een gewoonte die je geleidelijk ontwikkelt. Je kunt het oefenen. Met Mijn mindfulness journal leer je hoe je elke dag kleine maar mooie momenten van mindfulness kunt hebben. Naast oefeningen in mindfulness biedt dit journal je ruimte om je gedachten en gevoelens vrijuit op te schrijven en/of te tekenen. Mindful zijn is niet moeilijk, je moet er alleen wel aan denken. Dit journal zit vol geheugensteuntjes in inspirerende afbeeldingen en spreuken om je hier aan te herinneren, zoals ‘leef met aandacht’, ‘sta even stil’, en ‘neem een adempauze’. De opdrachten zijn eenvoudig en afwisselend. Mindful leven is een proces en heeft geen eindbestemming. Ook als je al mindful leeft, is dit journal fijn om een moment van rust en bezinning te vinden.

Gezondheid

Er zijn steeds meer onderzoeken naar de positieve invloed van mindfulness op de fysieke gezondheid. Mindfulness kan een relevante impact hebben op stressgerelateerde gezondheidsklachten. Helaas zijn er nog relatief weinig onderzoeken gedaan naar de invloed van mindfulnessinterventies op het eetpatroon, slaap, fysiek functioneren en andere gezondheidsgedragingen. Ik ben van mening dat mindfulness een positieve invloed kan hebben op ongezond eetgedrag zoals binge eating en snoepen. Voorheen kon ik zak chips leeg eten zonder dat ik er erg in had. Nu ben ik mij bewust wat ik eet en geniet ik ervan.

Het ontwikkelen van mindfulness heeft mij enorm geholpen bij mijn leefstijlverandering. Ik voel me meer in balans, haal geluksmomentjes uit kleine dagelijkse dingen, ik heb meer geduld en ik geniet meer. Mindfulness heeft me geholpen om minder te piekeren, optimistischer en veerkrachtiger te zijn bij tegenslagen. Het is de moeite waard om te investeren in mindfulness en ‘Mijn mindfulness journal’ helpt je daarbij.

Koop “Mijn mindfulness journal” direct in de webshop van Lantaarn publishers

Ben je benieuwd naar mijn leefstijlverandering? Lees dan Mijn verhaal. Volg je me al op Instagram? Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo