Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Huis en tuin / Reviews

Meer woonruimte is meer waarde

Met een nieuwe keuken en badkamer hebben wij de afgelopen tijd enorm geïnvesteerd in onze woning. Het was niet alleen broodnodig, omdat de boel zwaar verouderd en in slechte conditie was, maar het woongenot en de ruimte in huis is ontzettend fijn. Ja, we hebben behoorlijk moeten investeren en dat zonder te weten of we deze verbouwingen ooit weer ’terugverdienen’. Niet elke investering in je huis levert namelijk meerwaarde op bij verkoop. Zo worden keukens en badkamers gauw vervangen als het niet aansluit bij de smaak van de nieuwe bewoners. Wil je investeren in je huis dat meerwaarde oplevert bij verkoop? Denk dan eens aan een serre aanbouw.

Een serre aanbouw als investering

Een serre wordt vaak genoemd als een investering die de waarde van je huis het meest verhoogt. Hoe dan? Een serre aanbouw zorgt voor meer vierkante meters woonruimte. En daar heb je zowel in de zomer als in de winter plezier van! Bovendien zie je meer woonoppervlakte altijd terug in de prijs van een huis. Met het oog op een eventuele verkoop van je woning zou het een waardevolle investering kunnen zijn. Een huis met meer vierkante meters heeft een hogere vraagprijs en dat heeft, zeker in de huidige huizenmarkt, een flinke meerwaarde. Maar het kan ook juist ook heel waardevol zijn om in je fijne huis meer woongenot te creëren, zodat je niet hoeft te verhuizen.

Niet alleen vanuit praktisch oogpunt biedt een serre meer woonruimte. Ook laat het een woonkamer veel ruimer ogen. Maar een serre doet nog veel meer dan het uitbreiden van je woning en het verhogen van de waarde van je huis. Een serre zorgt ook voor een maximale natuurlijke lichtinval. En laat dat nou een positief effect hebben op je gemoedsstand en gezondheid.

Haal buiten naar binnen

Persoonlijk zou ik altijd de keuze maken voor een serre aanbouw met schuifpui. Je hebt niet alleen mooi uitzicht op je tuin, maar er komt ook veel licht binnen. Bovendien is het heerlijk om met mooi weer de schuifpui helemaal open te zetten. Er komt lekker veel frisse lucht binnen en verbinding tussen je huis en tuin is nog groter. En laten we eerlijk zijn, een schuifpui ziet er ook luxe en modern uit.

Naast het vergroten van je woonoppervlakte kun je ook andere investeringen in je huis doen die gericht zijn op duurzaamheid en/of het verlagen van je vaste lasten. Plaats bijvoorbeeld dubbel glas, neem zonnepanelen of isoleer je muren, dak- en vloeren beter. Of overweeg een warmtepomp of zonneboiler. Deze investeringen leveren je dagelijks lagere kosten op. Een investering in je huis krijg je misschien niet altijd terug bij een eventuele verkoop, maar je verdient het in ieder geval direct terug in genot. Ik ben ontzettend dankbaar dat we ons heerlijke huis hebben kunnen verbouwen naar onze wensen.

Lees ook: Een groene en duurzame tuin

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo