Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Leefstijl

Landelijke opschoondag 2021

Plandel de wereld schoon

Regelmatig maak ik met mijn jongens een rondje door de wijk. Gewapend met afvalgrijpers en een plastic zak maken we er een sport van om zoveel mogelijk afval op te ruimen. Plandelen, oftewel wandelen en vuilnis rapen, is zo’n kleine moeite om bij te dragen aan een beter milieu. Het is ook één van de meest effectieve, maar ook leuke en laagdrempelige manieren om je kinderen milieubewust te maken. Op 20 maart organiseert Nederland Schoon dit jaar de jaarlijkse Landelijke Opschoondag. Een soort van gezamenlijke voorjaarsschoonmaak met een stel enthousiaste vrijwilligers die zich in willen zetten voor een schonere buurt. Het is een dag waarop Nederlanders met hun buren, vereniging, de sportclub, school of hun collega’s samen hun buurt schoonmaken. Uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen.

Kom in actie

Om veilig zwerfafval te rapen, maken we gebruik van handschoenen en vuilgrijpers. Er wordt niets met de handen gepakt. Mijn jongens maken gebruik van een afvalgrijper, de ‘Graptor‘, die speciaal is ontwikkeld voor kinderen met een stoer dinosaurus ontwerp. Zo wordt het zwerfafval opruimen nog leuker! We hebben duidelijke afspraken gemaakt over waar we afvalrapen en wat er gepakt mag worden. 

Behalve plastic flesjes, snoep- en chips zakken belanden er steeds vaker gebruikte mondkapjes op straat. ‘Zwerfkapjes’ vervuilen niet alleen de omgeving. Er bestaat ook een kans dat het mondkapje besmet is met het coronavirus. Wanneer kinderen het nietsvermoedend oppakken, zou dit kunnen leiden tot besmetting.

Eén vuilgrijper afstand

Wil jij je ook in zetten voor een schonere buurt? Kom dan in actie op de Landelijke Opschoondag. Zet zaterdag 20 maart in je agenda en doe ook een opschoon-ommetje. Zo doen we op gepaste afstand toch nog iets samen. Bij Nederland Schoon kun je gratis een opschoonpakket aanvragen en bij je gemeente kun je navragen of je een afvalgrijper kunt lenen.

Lees ook mijn blog: Wandel de wereld schoon. De vuilgrijpers heb ik gekregen van Donargroen.nl.

Wil je meer lezen over mijn leefstijlverandering? Lees Mijn verhaal.
Ben je benieuwd waar ik mij dagelijks mee bezig houd? Volg me dan op Instagram. In de ‘highlights’ geef ik je een inkijkje in mijn persoonlijke leven. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo