Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen

Mijn kind wil een hoogslaper

Kleintjes worden veel te snel groot. Ik weet nog als de dag van gisteren dat het ledikant plaatsmaakte voor een ‘groot’ kinderbed. Een ledikant is meestal geschikt voor peuters tot zo’n 2,5 jaar, maar mijn jongens waren er met twee jaar al uitgegroeid. En toen stonden we voor de keuze om wel of niet een peuterbed aan te schaffen. Een peuterbed kost natuurlijk minder ruimte dan een junior- of eenpersoonsbed, maar toch kozen we toch voor de laatste optie. Er is voldoende ruimte op de kinderkamer en een groter bed is een duurzame investering. Bovendien kan ik zo nog eens bij de kleine mannen in bed kruipen als ze niet alleen willen slapen.

Stoere jongensbedden

Bij deze keuze van de kinderbedden vond ik het vooral belangrijk dat mijn kinderen beschermd zijn tegen onnodig vallen. Ik moet er niet aan denken dat mijn kind ongelukkig uit bed valt. Wist je dat het uit bed vallen één van de meest voorkomende ongelukken is die in de kinderkamer gebeuren? Ik adviseer je bij de aanschaf van je kinderbed te kijken of aan alle strenge EU veiligheidsnormen zijn voldaan. Om een eventuele val te dempen, heb ik een zacht kleed naast het bed liggen. Ook vind ik het belangrijk dat de materialen milieuvriendelijk zijn en gebruik is gemaakt van verf op waterbasis. Uiteraard wil het oog ook wat en ga ik voor een gaaf bed. Als klein meisje droomde ik van een hemelbed, maar kreeg ik niet. Mijn mannen heb ik daarom verwend met stoere jongensbedden. De één slaapt in een tipitent en de ander in een bedhuis. Door het dak en de tent zijn ze al deels beschermd tegen vallen. Voor extra veiligheid hebben we eenvoudig een valbeschermer gemonteerd. Sommige bedden beschikken hier al over, maar een losse beschermer heeft ook zo zijn voordelen. Zo namen wij deze ook mee op vakantie.

Als ouder wil je dat je kind lekker slaapt, maar vooral veilig

Hoogslaper

Na het spelen bij vriendjes is het oog van mijn oudste zoon gevallen op een hoogslaper. Mijn zoon is gek op hutten bouwen en met een hoogslaper heeft hij altijd een hut op zijn kamer. Ja, geef hem eens ongelijk. Die bedden zijn ook hartstikke stoer, maar ik moest toch wel even slikken. Dat is toch veel te hoog en gevaarlijk? Ondanks dat er een rekje om het bed heen zit, vind ik het geen prettig idee. Dat is nog zacht uitgedrukt. Ik denk dat ik geen oog meer dicht doe. Een halfhoogslaper neem ik wel in overweging. Een halfhoogslaper is minder hoog dan de hoogslaper, maar er is wel speelruimte onder het bed. De problemen met het opmaken van het bed zijn te overzien. Met de tipitent en het bedhuis moet ik ook helemaal in de bedden kruipen om de hoezen goed over de matrassen te doen. Een groot voordeel van een hoogslaper kan de extra ruimte zijn, naast het speelplezier dat kinderen aan het bed beleven. Naast de veiligheid van mijn kinderen vind ik het belangrijk dat hun slaapkamer een geborgen plek is waar ze zich fijn en veilig voelen. Ik denk er nog even over na…

Neem een kijkje bij Kids voor meer tips, weetjes en leuke producten voor kinderen.

Copyright afbeeldingen: www.perfecthomeshop.eu

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo