Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Diner / Food / Overig / Tussendoortjes

Knoflooksticks van Magioni pizzabodem

Knoflook, kaas en peterselie op een pizzabodem van bloemkool, wat wil je nog meer? Niets, behalve het maken. Deze knoflooksticks zijn dé perfecte borrelhap én lekker bij een soepje. Het recept is super eenvoudig en het kost je weinig tijd. Magioni maakt pizzabodems voor de next generation, die niet wilt kiezen tussen gezond of lekker eten. Meer dan 32% van het deeg is vervangen door groenten, zoals bloemkool en courgette, en dat proef je niet eens! Dit betekent dat je echt guilt-free kunt genieten. De pizzabodems zijn niet alleen de perfecte basis voor een calorie-arme pizza, maar ook voor lekkere happen.

Ingrediënten

1 Magioni pizzabodem bloemkool
handje geraspte mozzarella
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
peterselie
evt. skinny tomatensaus van Cleanfoods

De pizzabodems zijn bijna in alle supermarkten wel te koop. Van Albert Heijn en Jumbo tot Picnic en Deen. Ik kies vaak voor de Magioni pizzabodem van bloemkool, maar er zijn nog meer smaken verkrijgbaar: courgette, paprika en pompoen.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de pizza in stroken van ongeveer twee centimeter dik. Draai de pizza een kwartslag en snij hem door de helft. Bak de pizzasticks drie minuten voor. Vervolgens pers je twee tenen knoflook en snijd je een plukje peterselie fijn. Dit meng je samen met de olijfolie. Haal de voorgebakken pizzasticks uit de oven en verdeel de geraspte mozzarella over de pizzasticks en besprenkel ze met de knoflookolie. Vervolgens bak je de knoflooksticks nog eens acht minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.

Lees ook: preisoep met aardappel

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo