Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Huis en tuin / Reviews

Klaar voor de lente

Is jouw tuin al lente klaar? Met een tuin op het zuiden kan ik al vroeg in het seizoen volop genieten van de zon in mijn tuin. Met mooi weer staat onze schuifpui dan ook de hele dag door wagenwijd open. Buiten brengen we de meeste tijd door. Onze tuin is in de zomermaanden eigenlijk een soort van verlengde van onze woonkamer. Ik vind het dan ook belangrijk dat mijn tuin en woonkamer één geheel vormen. Zodra het zonnetje zich laat zien, begint het mij te kriebelen en is het de hoogste tijd om de tuin in orde te maken. Met slechts enkele kleine aanpassingen en toevoegingen kun je je tuin gezellig maken. Om je op weg te helpen, deel ik in deze blog mijn tips.

Natuurtinten en veel groen

Om de sfeer en de stijl in je tuin aan te laten sluiten op het interieur van je woonkamer, kun je vrij eenvoudig elementen laten terugkeren in beide ruimtes. Je hoeft echt niet rigoureus je hele tuin te verbouwen. Met een paar eenvoudige ideeën kom je al een heel eind. Denk bijvoorbeeld aan overeenkomende kleuren, materialen en accessoires. Dat zorgt voor een samenhangend geheel en rustig beeld.

Onze woonkamer bevat veel groentinten en natuurlijke elementen. Onze gordijnen hebben een bladermotief en zo halen we de kleuren van onze tuinbeplanting naar binnen. Voor onze tuin hebben we dan weer gekozen groene zitkussens voor de stoelen aan de buitentafel. Ook op onze loungebank hebben we sierkussens in verschillende groentinten. Een uni kleur is een veilige keuze, maar met een print kun je juist weer voor extra sfeer zorgen. Mijn jongens ‘hangen’ graag op de zitzak met jungleprint die we zowel binnen als buiten kunnen gebruiken.

Op Tuinkussenshop.nl vind je een groot assortiment kussens

Het huiskamergevoel voor je tuin

Zowel binnen als buiten hebben we planten in een pot staan. We hebben er buiten een aantal bij de schuifpui gezet, zodat we er zowel binnen als buiten van kunnen genieten. Comfortabele buitenmeubels, sfeerlicht, kleedjes, kussens en plaids zorgen voor het huiskamergevoel in de tuin. Bij anderen heb ik wel eens mooie tuinposters zien hangen. Zo kun je eventuele kale muren of schuttingen lekker opfrissen. Het is een ware eyecatcher! Echt onmisbaar is een grote eettafel met ruime stoelen en comfortabele tuinstoelkussens. Als het weer het toelaat, eten we buiten met mijn gezin of vrienden. Maar ik zit ook vaak aan de buitentafel te werken of te genieten van een mooi boek. Laat het mooie weer maar komen!

Lees ook: Groen in huis

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo