Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Je zijn

Vanuit je zijn heb je toegang tot alles wat jij nodig hebt: kom in je kracht

Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: een gewoon, normaal leven. Een leven zonder problemen, gedoe, gezondheidsklachten of andere ellende. Maar wat is dan een normaal leven? Wat voor de één normaal is, is voor de ander misschien helemaal niet zo normaal. En daar gaat het nu juist om. Je zijn.

Waarom dit boek?

Een aantal jaar geleden werd bij het zoontje van de schrijvers van het boek ‘Je zijn‘ een ernstige vorm van reumatoïde artritis vastgesteld. De artsen schetsten een toekomst vol pijn, medicijnen en beperkingen. De schrijvers ontdekten dat zij met veranderingen in hun manier van leven op een positieve manier invloed konden uitoefenen. Ze bleken ziekmakend te leven. De veranderingen in hun leefstijl hadden resultaat: binnen één jaar was hun zoontje klachtenvrij zonder gebruik van medicatie. De artsen hebben hem zelfs volledig genezen verklaard. De schrijvers zetten zich in om anderen te laten ervaren dat je invloed kunt uitoefenen op je leven en het verloop hiervan.

Meer weten? www.leadanormalife.com

Je manier van leven

In het boek ‘Je zijn‘ lees ik dat je zelf sturing kunt geven aan je leven. Met de manier waarop je leeft, kun je invloed uitoefenen op jouw leven en deze aangenaam verbeteren. Het leven is niet maakbaar, maar wel de manier waarop je omgaat met hetgeen wat op jouw pad komt. Bewust en onbewust maak je doorlopend keuzes. Positief denken is bijvoorbeeld ook een keuze. Zoeken naar lichtpuntjes in plaats van bij de pakkeneer te gaan zitten. Met oefeningen en tips leer je om zelf aan de slag te gaan om volledig in je kracht te komen. Bijvoorbeeld hoe jij je kunt ontdoen van energie die niet van jou is, niet langer nodig is of niet langer bij je past. De zogenaamde energievreters dus.

In ‘Je zijn‘ las ik voor het eerst over energetische systemen, lichamen en chakra’s en hoe het met elkaar samenhangt. Deze termen zijn nieuw voor me en ik vind het best ingewikkeld, waardoor ik alle informatie op me in moet laten werken. Je zijn is wat mij betreft geen boek om in één ruk uit te lezen, maar af en toe een klein stukje. Het boek is geschreven vanuit healing. Het gaat om het vinden van evenwicht in zowel lichaam, geest en ziel. 

Aha momentjes

Tijdens het lezen krijg ik op diverse momenten een aha moment, zoals bij gronden en aarden. Zo spreken we doorgaans over ergens niet kunnen aarden, maar heb ik nooit echt stil gestaan bij de betekenis hiervan. ‘Wanneer je niet goed geaard bent, raak je het overzicht kwijt, je kunt je draai niet vinden en voel jij je niet op je plek, kun je overprikkeld raken of een burn-out krijgen.’

Van onderbewustzijn naar zijn

Ook interessant om te lezen vond ik dat je heel gezond kunt eten en bewegen, maar dat je energetisch een afvalbak bent waar iedereen energie in dumpt. Denk maar aan dingen doen die je energie kosten in plaats van opleveren. Doe dan ook wat je energie geeft in plaats van energie vraagt. Het boek ‘Je zijn‘ zit vol inzichten, oefeningen en tips waarmee jij leert jezelf af te schermen voor prikkelingen en energie van anderen. Het heeft me weer laten inzien hoe veel ik op de automatische piloot doe en dat ik zelf verantwoordelijk ben voor het geluk in mijn leven. Je zijn vergroot je zelfkennis, is ontzettend leerzaam en geeft veel stof tot nadenken.

Lees ook: Holistische massagetherapie

Je zijn
Astrid van Pluuren en Jarno Tiethoff
Uitgegeven door: Lead a normal life
www.leadanormallife.com

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo