Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Leefstijl / Persoonlijk / Reviews

Holistische massagetherapie

pauw

Vandaag zou ik bij Debbie op de massagetafel liggen voor een holistische massagetherapie, maar vanwege de coronamaatregelen gaat de afspraak helaas niet door. Jaren geleden heb ik kennisgemaakt met deze manier van therapie en behandeling van lichamelijke en mentale klachten. Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt wat holistische massagetherapie is. Ook voor mijn eerste afspraak wist ik niet wat het precies inhield.

Zweverig gedoe?

Alleen bij het woord ‘holistisch’ dacht ik al aan zweverig gedoe. Ik stond op zich overal wel voor open, maar toch voelde ik een soort anti spiritualiteit. Ik moest meteen denken aan boomknuffelaars, hippies en sektes. Dat zweverige gedoe is gewoon niks voor mij. Nee, daar ben ik veel te nuchter voor. Dacht ik.

Holistische massagetherapie is helemaal niet zweverig. Het is een lichaamsmassage gebaseerd op het holisme. Het idee van deze filosofie, is dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Denk bijvoorbeeld aan stress. Dat gevoel kan zich uiten in lichamelijke klachten, zoals buikpijn, veel of weinig eten, je neerslachtig voelen of hoofdpijn. De oorzaak van de klacht zit in dat geval op een totaal andere plek dan waar jij het voelt, maar ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar.

Voelen is niet zweverig

“Hoe gaat het met je?” Een algemene vraag waar ik altijd een algemeen antwoord op gaf. “Ja goed hoor.” Wat er ook gebeurd, het leek altijd goed te gaan. Maar écht over mijn gevoelens praten, deed ik niet. Zelfs het erkennen van mijn eigen emoties vond ik maar lastig en ik voelde me er niet comfortabel bij om erover te praten. Laat staan dat ik stilstond bij het gevoel van mijn eigen lichaam. Eerder schreef ik in dit kader over het toelaten van (professionele) hulp.

Voelen is niet zweverig, maar van onschatbare waarde op allerlei vlakken. Met holistische massagetherapie onderzoek je de signalen van je lichaam én wat je hierbij voelt en ervaart. Je leert letterlijk en figuurlijk de taal van je lichaam beter te verstaan en maakt contact met je zelf. Voelen begint met bewustwording. Deze therapie gaat verder in op je persoonlijk proces en inzicht.

Door holistische massagetherapie heb ik mezelf op een ongedwongen manier beter leren kennen. Ik leerde bewust te luisteren naar mijn eigen lichaam en in contact te komen met mijn gevoel. Door holistische massagetherapie ben ik milder voor mezelf geworden. Het werkt voor mij bevrijdend en geeft me inzichten die ik met mijn hoofd niet weet of kan bedenken. Zo kreeg ik zicht in mijn manier van doen, wat mijn drijfveren zijn en ondersteunt massagetherapie in mijn persoonlijke groei.

Tot slot

Daarnaast geeft de lichaamsmassage mij rust en helpt het om even heerlijk te ontspannen van top tot teen. Even de boel de boel laten, mijn hoofd rust gunnen en even helemaal aan niets denken. De massages gaan in een rustig tempo, met volle aandacht. Elke behandeling ervaar ik als uniek. Daarom blijf ik graag bij Debbie terugkomen. Na iedere behandeling ga ik een stuk zelfbewuster, positiever en energieker de deur uit. Maar om eerlijk te zijn, is holistische massagetherapie iets wat je zelf moet beleven om te ervaren wat het met je doet.

Wil je meer lezen over mijn leefstijlverandering? Lees dan: Mijn verhaal.
Wil je weten waar ik mij dagelijks mee bezig houd? Volg me dan op Instagram. In de ‘highlights’ deel ik wat me bezighoudt, nieuwtjes, polls en meer. Ook deel ik regelmatig leuke winacties op mijn feed en vind je korte video’s (onder reels) van mijn workouts.

Copyright Unclosure voor de foto’s die in deze blog zijn gebruikt (m.u.v. de hoofdfoto).

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo