Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Leefstijl / Natuur / Reviews

IVN #2uurnatuur ervaringen 2021

Stefani, ben je er klaar voor? De eerste maandag van oktober ontving ik de eerste e-mail van de IVN #2uurnatuur challenge. Twee uur natuur doe ik met twee vingers in mijn neus, dacht ik. #2uurnatuur daagt je niet alleen uit om wat meer buiten in de natuur te zijn, maar vooral om de natuur te beleven. De challenge daagde me uit om dingen te doen, die ik normaal niet zou doen. Door #2uurnatuur heb ik nog meer zin gekregen om naar buiten te gaan. Maar het heeft er vooral voor gezorgd dat ik buitenzijn op nieuwe manieren heb ervaren.

Geen verplichting, maar een uitnodiging

De eerste opdracht moest ik twee keer lezen, voordat het tot me doordrong. Is dit echt? Mij door vrienden of familie laten droppen en de weg naar huis terugvinden door goed te kijken naar de natuur? Hoe dan? Ik realiseerde me dat de IVN #2uurnatuur challenge geen verplichting is, maar een uitnodiging. Daarom besloot ik om me niet te laten droppen in de natuur, maar wel om te verdwalen door het bos. Ik koos voor een wandeling in het Panbos in Bosch en Duin. Je kunt hier een ‘blauwe’ wandelroute lopen van 3,5 kilometer, maar ook eindeloos rondstruinen over kronkelende paadjes. Het Panbos bestaat uit bos met daartussen enkele zandvlaktes en leent zich uitstekend voor een korte boswandeling. Ik was de enige zonder hond of kind, maar ik heb genoten. Echt verdwalen was er niet bij. Aan de ene kant van het bos liep ik zo de golfbaan op en voordat ik het wist was ik weer terug bij de parkeerplaats.

Lees ook over onze Paddenstoelenspeurtocht in Lusthof De Haeck

Positieve effecten tegen je herfstdip

De IVN #2uurnatuur Challenge is een fantastisch initiatief om mensen te motiveren om naar buiten te gaan. Zeker de herfst is niet het favoriete jaargetijde om naar buiten te gaan, terwijl dit juist positieve effecten heeft tegen je herfstdip. Zelf vind ik de IVN #2uurnatuur Challenge een mooie aanvulling om te bouwen aan mijn psychische weerstand. Met de donker wordende dagen krijg ik eerder last van somberheidsklachten. Door veel buiten te zijn en lekker te bewegen, voel ik me een stuk beter. In de natuur voel ik me minder gestresst en heb ik een positievere stemming.

Door de challenge kijk ik op een andere manier naar de natuur. Ik vond paddenstoelen, deed een stiltewandeling, las de wolken, ging buitenspelen en genoot van de prachtige herfstkleuren in de natuur. Ik heb goed om me heen gekeken en geluisterd naar de geluiden. Het is alweer november en ik baal er gewoon van dat de #2uurnatuur challenge is afgelopen. Buiten zijn en bewegen helpt me om te ontspannen én fit te blijven. Of ik nu rustig door het bos wandel of een intensief rondje hardloop, alles helpt. Uiteraard blijf ik mezelf uitdagen om minimaal twee uur per week naar buiten te gaan voor uitdaging én ontspanning.

Heb je de #2uurnatuur challenge gemist? Doe dan mee met de Groen Werkt Beter Challenge in november om je werkdagen te vergroenen en laat je inspireren om tijdens je werkdag vaker de natuur op te zoeken.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo