Zoeken...
TOP
Gezondheid Leefstijl

IVN #2uurnatuur challenge 2021

Van 1 oktober t/m 31 oktober 2021 gaan we samen aan de slag om twee uur per week van de natuur te genieten.

Uit onderzoek blijkt dat natuur gezond is en dat mensen die twee uur per week in de natuur doorbrengen, hun leven een hoger cijfer geven. Juist tijdens de donkere herfstmaanden is het belangrijk naar buiten te blijven gaan. Daarom doe ik in oktober voor de derde keer mee aan de IVN #2uurnatuur challenge. Ga jij deze herfst ook de uitdaging aan?

Positieve gezondheidseffecten

Vrijwel allemaal weten we dat de natuur positieve gezondheidseffecten heeft. Uit Brits onderzoek bleek dat mensen die minimaal 120 minuten per week in de natuur doorbrachten, aangaven dat zij gelukkiger zijn. We zijn ons bewust van de voordelen van buiten zijn, maar toch lukt het veel Nederlanders niet. Maar liefst 75 procent van de Nederlanders haalt deze norm niet! De IVN #2uurnatuur challenge is eigenlijk een digitale schop onder je kont om jouw twee uur natuur per week te halen.

De natuur biedt ontspanning en geeft je een flinke boost om je fitter te voelen. Veel mensen slaan de herfst en winter over om pas weer in de lente naar buiten te gaan. Maar de natuur geeft je een boost om je fitter en vrolijker te voelen. Zo kun je je herfst- en winterdip voor de helft verminderen als je de natuur opzoekt. De wetenschap heeft bewezen dat de natuur goed voor creativiteit, ontspanning, fysieke fitheid, concentratie en stemming is.

Lees ook: Wandelen met alpaca’s

Ga de #2uurnatuur challenge aan

Meedoen aam de #2uurnatuur challenge is gratis. Als je je inschrijft dan ontvang je elke week een e-mail met verrassende uitdagingen om naar buiten te gaan, de natuur in. Het zijn activiteiten die jou stimuleren om de uitdaging aan te gaan, bijvoorbeeld paddenstoelen herkennen, vogels kijken of het oplossen van natuurraadsels. Je kunt de opdrachten lekker op je eigen tempo volbrengen. Voel rust en ontspanning of ga juist voor een goede dosis adrenaline. Door mee te doen, kun je de positieve effecten van buiten zijn zelf ervaren.

Ga de IVN #2uurnatuur challenge aan en schrijf je hier in!

Afbeelding: Pexels

Stéfani gets fit

«

»

Volg @stefani_getsfit