Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Producten / Reviews

Internationale puzzeldag 2022

Het puzzelseizoen is volop aan de gang en dat vieren we vandaag met Internationale Puzzeldag. Ben jij een fanatieke puzzelaar of heb je puzzelen als nieuwe hobby ontdekt in coronatijd? Puzzelen is hotter dan ooit, maar dat hoef je mij niet te vertellen. Puzzelen is niet altijd zo populair geweest. De legpuzzel had jarenlang een suf imago: het was iets voor achter de geraniums en niet iets waar je in het openbaar gauw over praat. Sinds Covid is iedereen, jong én oud, aan het puzzelen gegaan en eerlijk is eerlijk, ook ik puzzel in de laatste twee jaar meer dan ooit.

Wist je dat er in de maanden november, december en januari doorgaans meer puzzels worden verkocht?

Even lekker ouderwets puzzelen

Voor kleine kinderen is puzzelen niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor hun motorische ontwikkeling en hand-oog-coördinatie. Puzzelen is een leuke bezigheid, maar ook voor volwassenen heeft puzzelen positieve gezondheidseffecten. Puzzelen helpt me ontspannen. Des te langer ik door de puzzelstukjes rommel om het juiste stukje te vinden, des te meer rust er in mijn hoofd komt. Het is zelfs misschien een soort  van meditatie. Mijn stressniveau neemt merkbaar af. Wist je dat puzzelen ook je geheugen verbetert? Door de verschillende puzzelstukjes op een logische manier te sorteren en te kijken naar het grotere geheel activeer je je brein waardoor je beter kunt leren, onthouden en begrijpen.

Lees ook: Ravensburger Pokémon Labyrinth

Ergonomisch puzzelen

De meeste puzzels worden gemaakt aan de keukentafel. Ook ik puzzel graag aan onze keukentafel. Het is een centrale plek in ons huis waar ik graag ontspan. Waar ik echter niet bij stil stond, was mijn houding tijdens het puzzelen. Doordat de puzzel plat op tafel ligt, nam ik een verkeerde lichaamshouding aan. Zo boog ik teveel met mijn nek en hoofd naar beneden. Ravensburger heeft hiervoor het perfecte hulpmiddel op de markt gebracht: een Stand up Board, een ergonomische puzzelezel. Hiermee maak je het leggen van je puzzel extra comfortabel. Of je de puzzel nu maakt op een bureau, keukentafel of direct op de vloer, je kunt de puzzel ezel overal gebruiken.

Door de puzzelezel puzzel je een stuk prettiger. Niet alleen heb je beter overzicht, omdat de puzzel wat schuiner ligt, maar je hoeft ook niet meer zo met je hoofd naar beneden te hangen. Zo heb ik minder last van mijn schouders en nek tijdens het puzzelen. Bovendien voorkomt de antislip aan de ovenkant dat de stukjes naar beneden glijdt en is de puzzel heel makkelijk te verleggen. De ergonomische puzzelezel is gemaakt van zwart, 98% gerecycled materiaal en stabiel, maar toch zo licht dat het makkelijk te vervoeren is. De ezel is ontworpen voor het formaat van een legpuzzel van 1000 stukjes in liggend formaat.

Puzzelplezier

Naast de ergonomische puzzel ezel vind ik ook de ‘Ravensburger Sort your puzzle’ een ideaal puzzelhulpmiddel. De zes stapelbare puzzel-sorteerschalen maken het sorteren, bewaren en transporteren van maximaal 1000 puzzelstukjes mogelijk. Ik sorteer de puzzelstukjes vaak op kleur. Leuk detail vind ik dat de sorteerschalen de vorm hebben van een puzzelstukje, maar ik vind het  vooral heel handig in gebruik. Bovendien zijn ze te stapelen en kun je ze op die manier ruimtebesparend opbergen. Fijn als ik even ruimte moet maken op de keukentafel voor het eten bijvoorbeeld.

Welke puzzel los jij vandaag op?

Vooral mijn jongste zoon en ik puzzelen samen. Vandaag op Internationale Puzzeldag zijn we al vroeg begonnen met de puzzel Vogels in de wei. Een mooie legpuzzel van 500 stukjes. Ideaal voor een puzzel tussendoor. Heel toevallig staat dit weekend ook in het teken van de Nationale Vogeltelling en mijn zoon heeft al een paar vogels gespot op de puzzel.

Bestel Ravensburger puzzels eenvoudig bij Bol.com

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo