Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Boeken / Reviews

Ieder seizoen zijn groen

365 dagen botanisch tekenen

Een schitterende boom vol bloesem, kleurrijke veldbloemen, vallende herfstblaadjes of ondergesneeuwde dennenbomen: elk seizoen heeft z’n eigen betoverende eigenschappen. Illustrator Mijke Desserjer slaagt er als geen ander in om het verwonderde gevoel voor de natuur over te brengen op papier. In ‘Ieder seizoen zijn groen’ laat Mijke zien hoe je eenvoudig de mooiste botanische tekeningen kunt maken. Dit boek bevat talloze voorbeelden, tips en stap-voor-staptekeningen.

Het mooiste van elk seizoen

Naast buiten zijn vind ik het heerlijk om te tekenen. Het is voor mij een ideale manier om te ontspannen, mijn hoofd leeg te maken en me alleen te focussen op het potlood en papier. Uit onderzoek is gebleken dat alleen het kijken naar groen al een gunstig effect heeft op je gezondheid. Met die kennis heb ik onze woonkamer omgetoverd in een urban jungle en laat ik me ook graag inspireren door de natuur met mijn tekeningen. Alleen vind ik het moeilijk om zelf iets te verzinnen om te tekenen. ‘Ieder seizoen zijn groen‘ bevat een fijne basis om zelf aan de slag te gaan. Natekenen helpt namelijk om te oefenen en steeds beter te worden met tekenen.

Het boek is verdeeld in vier hoofdstukken van de seizoenen: lente, zomer, herfst en winter. Zo begon ik met tekenen van winterse takken en sneeuwsterren, maar om even de zomer in huis te halen vond ik het ook heerlijk om bloemen na te tekenen. De illustraties zijn eenvoudig om na te tekenen. Soms zijn de illustraties voorzien van stap-voor-stap voorbeelden. Niet alleen ik vind het leuk om het boek erbij te pakken, maar ook mijn kinderen tekenen graag de illustraties na. De natuur is een ideale inspiratiebron in alle seizoenen!

Bestel Ieder seizoen zijn groen eenvoudig via Bol.com

Lees ook: Elke dag botanisch tekenen

Ieder seizoen zijn groen
Mijke Desserjer
Kosmos Uitgevers
EAN 9789043923064
november 2021
20 euro

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo