Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food / Tussendoortjes

Havermout plaatkoek met pecannoten en cranberries

Deze havermout plaatkoek met pecannoten en cranberries is een stevig tussendoortje voor de lekkere trek. Met havermout kun je eindeloos variëren. Daarom experimenteer ik hier regelmatig mee. Dit keer koos ik voor pecannoten en cranberries. De combinatie van de noten en de zoetzure gedroogde cranberries vind ik heel smaakvol. Maar je kunt natuurlijk kiezen wat je maar lekker vindt.

Ingrediënten

Voor het maken van deze plaatkoek heb je de volgende ingrediënten nodig:
170 gram havermout
2 bananen
200 ml melk (ik gebruikte kokosmelk van Alpro)
70 gram gedroogde cranberries
100 gram pecannoten
50 gram lijnzaad
30 ml olijfolie
2 eieren
2 el siroop (ik gebruikte Maple siroop van Sukrin)
1 tl kaneel
1 tl bakpoeder

Lees ook: Mueslikoekjes

Bereidingswijze havermout plaatkoek

Voor het maken van het beslag maakte ik gebruik van de Magimix Cook Expert. Verwarm de (hete lucht) oven op 180 graden. Doe alle ingrediënten met uitzondering van de pecannoten en de cranberries in de RVS kom van de Magimix Cook Expert. Met het standaardprogramma Deeg/taart meng je het beslag tot een glad mengsel. Breek de pecannoten in grove stukken. Vervolgens voeg je de noten en cranberries toe aan het mengsel. De bakvorm (ik gebruikte een brownievorm) smeer je in (met kokosolie) en vervolgens giet je het mengsel erin. De plaatkoek bak je in zo’n 30 á 35 minuten goudbruin. Even afkoelen en smullen maar. De havermout plaatkoek kun je goed invriezen, zo heb je voor op een later moment altijd een voedzaam tussendoortje.

Meer lekkere en gezonde recepten vind je bij Food.

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo