Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Gezondheid / Leefstijl / Natuur

IVN Groen Werkt Beter

Wil je ook meer natuur tijdens je werkdag?

Om je te laten ervaren hoe makkelijk het is om vaker de natuur op te zoeken, organiseert IVN Natuureducatie in november de Groen Werkt Beter Challenge. Laat je door middel van korte en leuke opdrachten inspireren om jouw dagelijkse portie natuur binnen te krijgen. 

Europees kampioen zitten

Nederland telt ruim negen miljoen werkende mensen, waarvan een groot deel tijdens het werk binnen is. Nederlanders zítten zelfs het meest van alle Europeanen! De Nederlandse werkcultuur nodigt niet uit om tijdens werktijd naar buiten te gaan en tegelijkertijd bevatten de werkplekken amper natuurlijke elementen. En dat terwijl natuur zoveel voor je doet, weten we uit onderzoek. Het blijft voor veel mensen een uitdaging om regelmatig de natuur op te zoeken. Zeker tijdens een werkdag. Een korte lunchwandeling, een plant op je bureau of een vergadering in de buitenlucht kan echter al het verschil maken. 

Lees ook: IVN #2uurnatuur challenge

Groen is gezond

Ik woon, sport en recreëer graag in het groen. En dat is niet voor niets. De natuur helpt me om me fitter en vrolijker te voelen. Het heeft positieve effecten op mijn creativiteit en concentratie. Bovendien verlaagt het mijn stressniveau. Een boost natuur doet dus zowel je gezondheid als je werk goed. Vanuit werkgeversperspectief kunnen de positieve effecten van Groen Werkt Beter merkbaar zijn in de werktevredenheid, het ziekteverzuim en de productiviteit van de medewerkers.

IVN zet zich in om alle mensen in Nederland, ook kwetsbare groepen zoals ouderen in verpleeghuizen, toegang tot natuur en natuurbeleving te bieden door middel van wetenschappelijk bewezen groene interventies en samenwerking in de zorgbranche. Wil jij meer ontspanningsmomenten ervaren tijdens je werkdag? Meld je aan!

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo