Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Food

De basis voor een gezonde smoothie

Smoothies zijn niet alleen een lekker ontbijt of tussendoortje, maar ook een makkelijke manier om meer groenten binnen te krijgen. De praktijk laat zien dat we met z’n allen nog te weinig groenten eten. Het toevoegen van wat boerenkool of spinazie aan je sapje is dan een uitkomst. Laat je niet afschrikken door de kleur of het idee om te ontbijten met boerenkool, want je kunt smoothies lekker zoet maken in combinatie met fruit, kruiden en specerijen. Wedden dat je nauwelijks doorhebt dat je groente slurpt?

Smoothies zijn doorgaans wat dikker dan een sapje. Voor mijn smoothies gebruik ik groenten als basis. En de lekkerste smoothies maak ik door te experimenteren. Ik pak wat ik voorhanden heb aan groenten in de koelkast of vriezer en voeg fruit, kruiden en ijsblokjes toe. Als ik de smoothie iets te dik vindt qua structuur, dan doe ik er bijvoorbeeld wat extra water bij of voeg ik nog wat (amandel)melk toe.

Je beste vriend in de keuken

Om de lekkerste en voedzaamste smoothies te maken, heb ik een goede blender. Voordat ik aan de slag ga, was ik de groenten en fruit. Ik snij alles in wat kleinere stukken, zodat het makkelijk de blender in kan. Om groenten en ijsklontjes goed te vermalen is een blender met een krachtige motor een must. Daarnaast is een ijsblokjesmachine een uitkomst, voor de lekkerste ijskoude drankjes. Zo maak je in een handomdraai de lekkerste smoothies. Bij ijskoude smoothies denk je misschien aan warme zomerdagen, maar ook een ijskoude smoothie van tomaten met gekarameliseerde uien kan heerlijk zijn in elk seizoen.

Met smoothies kun je eindeloos variëren en laat dat nou net super gezond zijn. Je lichaam went aan iedere dag hetzelfde ontbijt. Het is daarom verstandig om verschillende gerechten te kiezen en zoveel mogelijk te variëren in recepten, maar ook in groenten en fruit. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Met de Hoshizaki ijsblokjesmachine heb je in ieder geval voldoende ijsblokjes binnen handbereik.

Lekkere én voedzame smoothies

Fruit is een fijne toevoeging aan je smoothie om de smaak te verzachten of zoeter te maken. Ik gebruik echter altijd groenten als basis voor mijn gezonde smoothie. Fruit is gezond, maar bevat ook veel fruitsuikers die je bloedsuikerspiegel laten pieken. Als je een zoetekauw bent, dan kan het zijn dat je zo’n smoothie met veel groenten in het begin een beetje bitter vindt. Een tip om te wennen aan minder fruit is om steeds iets meer fruit te vervangen door groenten. Zo kun je wennen aan de smaak.

Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik heb geen zin om op doordeweekse dagen uren in de keuken te staan voor een gezonde smoothie. Een groentelade in je vriezer is dan een must. Als je daar een variëteit aan groenten in bewaard heb je altijd een goede basis in huis voor een voedzame smoothie.

Lees ook: Maak een feestje van je ontbijt

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

reset outerwear

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tastybasics logo